Nieuws

Witte rook in Elburg: AB, CU, LEV en CDA

20 apr, 2022
elburg.nl logo elburg.nl
Witte rook in Elburg: AB, CU, LEV en CDA — elburg.nl

De vier partijen Algemeen Belang, ChristenUnie, LEV en CDA gaan het nieuwe college van Elburg vormen. Deze vier partijen hebben in goede harmonie met elkaar gesproken. Zij zien uit naar een goede samenwerking voor de komende vier jaar.

Advertentie

Het gaat om een vernieuwend akkoord: een bestuursakkoord op hoofdlijnen, dat ruimte biedt aan de raad. De vier partijen staan achter het akkoord dat er nu ligt. Het proces is afgerond en de wethouders kunnen worden benoemd. In tegenstelling tot andere jaren is het akkoord nog niet ondertekend. Er is namelijk nog ruimte voor de raad om aan te vullen.

Aanvullen door de raad

De volgende stap in het formatieproces is dat de vier partijen het akkoord aan de raad aanbieden, met het verzoek dit akkoord te bespreken. Hierna is de raad aan zet: zij kan de tekst aanvullen. Een voorwaarde is dat de vier collegepartijen het met de nieuwe tekst eens zijn. Pas daarna wordt er getekend. Alle partijen in de raad die dat willen, kunnen hun handtekening onder het akkoord zetten.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de tekst. Als het document helemaal gereed is, komt er een persconferentie. Naar verwachting is dat in de loop van volgende week.

Bron: elburg.nl