Dagje uit

Dagje uit

11 Resultaten

A. Vogel tuinen
A. Vogel tuinen
Ampies Berg
Ampies Berg
Bowlen bij Buddy’s
Bowlen bij Buddy’s
EFUN Elburg
EFUN Elburg
Hanze Escaperoom
Hanze Escaperoom
Midgetgolf Elburg
Midgetgolf Elburg
Rondvaart Elburg
Rondvaart Elburg
Schildersmuseum
Schildersmuseum
Walibi Holland
Walibi Holland
Zandsculpturen Elburg
Zandsculpturen Elburg
Zwembad de Hokseberg
Zwembad de Hokseberg

Dagje uit in Elburg

Elburg is een prachtig middeleeuws stadje en is een fantastische bestemming voor een dagje uit. Het stadje heeft een rijke geschiedenis en er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten om te verkennen en te beleven.

Een van de hoogtepunten van een dagje uit in Elburg is het verkennen van de oude stadsmuren en poorten die het stadje omringen. Bezoekers kunnen een wandeling maken langs de muren en genieten van het uitzicht over de stad en de omringende landerijen. Er zijn ook verschillende poorten te zien, waaronder de Vischpoort, die allemaal hun eigen verhaal en geschiedenis hebben.

Een andere must-see attractie in Elburg is het Bottermuseumwerf De Hellege, waar bezoekers kunnen leren over de visserij en de scheepsbouw in de omgeving. Er zijn diverse tentoonstellingen en activiteiten te zien, waaronder het bezoeken van een authentieke visserijboot en het bekijken van de verschillende gereedschappen en materialen die werden gebruikt om boten te bouwen.

Voor kunstliefhebbers is er Sjoel Elburg, een prachtige synagoge die is omgebouwd tot museum en cultureel centrum. Bezoekers kunnen hier leren over de Joodse geschiedenis en cultuur in Elburg en genieten van verschillende tentoonstellingen en evenementen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en ambacht, is een bezoek aan Museumsmederij de Hoefhamer een aanrader. Hier kunnen bezoekers zien hoe de hoefsmid vroeger te werk ging en zelf aan de slag gaan met het smeden van ijzer.

Tot slot is er nog Zwembad de Hokseberg, een populaire bestemming voor waterpret en ontspanning. Bezoekers kunnen hier genieten van diverse faciliteiten, waaronder een groot buitenbad, een 25-meterbad en verschillende glijbanen.

Kortom, Elburg heeft voor ieder wat wils en is de perfecte bestemming voor een dagje uit vol geschiedenis, cultuur, natuur en ontspanning.