Kerken

Kerken

6 Resultaten

Rafael Elburg — In Elburg
Rafael Elburg
Christelijke Gereformeerde Kerk — In Elburg
Christelijke Gereformeerde Kerk
Vrije Evangelische Gemeente (VEG) — In Elburg
Vrije Evangelische Gemeente (VEG)
Ichthuskerk — In Elburg
Ichthuskerk
Oosterkerk — In Elburg
Oosterkerk

Kerken in Elburg

Tijdens je bezoek aan Elburg zijn er meerdere kerken die je kunt bezoeken. Elburg is de thuisbasis van een aantal prachtige kerken die een bezoek waard zijn. Deze kerken zijn een belangrijk onderdeel van de stedelijke cultuur en architectuur en bieden een uniek inkijkje in de rijke geschiedenis van de stad.

De Grote- of Sint Nicolaaskerk is de oudste kerk van Elburg en dateert uit de 14e eeuw. De kerk is gebouwd in gotische stijl en is een prachtig voorbeeld van de middeleeuwse architectuur van de stad. Binnenin de kerk kun je prachtige fresco’s en schilderijen bewonderen.

Er zijn ook verschillende protestantse kerken in Elburg die regelmatig kerkdiensten houden, zoals de Christelijke Gereformeerde kerk en de Ichtus Kerk, deze kerken houden vaak diensten op zondagmorgen en avond. Specifieke tijden van deze diensten zijn op de desbetreffende pagina’s te vinden.

De kerkdiensten zijn vaak traditioneel van aard en worden geleid door een dominee. Ze bestaan uit gebeden, liederen, een preek en vaak de sacramenten van de kerk zoals het Heilig Avondmaal of de Doop.