Nieuws

Voetbal mannen 35+ bij ESC

7 dec, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
Voetbal mannen 35+ bij ESC — elburgersc.nl

Met temperaturen tegen het vriespunt en een harde wind, die de gevoelstemperatuur nog verder omlaag brachten. Werd er afgelopen vrijdagavond gevoetbald op het Burgemeester Bode sportpark door de mannen van 35+. Voetbal voor mannen van 35 jaar en ouder die graag nog een balletje willen trappen. Op een half veld wordt er 7 tegen 7 gespeeld, waarin onophoudelijk gewisseld mag worden, geen buitenspel van toepassing is, een intrap in plaats van een ingooi en slidings niet zijn toegestaan. Een wedstrijd duurt 20 minuten waarin niet van speelhelft wordt gewisseld. Ongeveer elke maand wordt er gevoetbald op een vrijdagavond, telkens bij een andere vereniging.

Advertentie

De interesse in het mannen 35+ voetbal is groeiende, niet alleen bij ESC waar inmiddels een tweede 35+ team is opgericht maar ook daarbuiten. Diverse voetbalverenigingen hebben inmiddels een of meerdere 35+ team weten op te richten. Naast het mannen 35+ voetbal, bestaat er ook het vrouwen 30+ voetbal.

Op het Burgemeester Bode sportpark werd vrijdagavond gevoetbald door mannen van ESC 35+ 1, vv Nunspeet 35+3, sv ’t Harde 35+1, asv Dronten 35+1 en BAS 35+1. De mannen ESC 35+1 begonnen de avond met een 0-2 nederlaag tegen vv Nunspeet 35+3. Daarna werd er gewonnen van sv ’t Harde 35+1 met 3-0. Tegen asv Dronten werd wederom een nederlaag geïncasseerd 1-2, om de avond te eindigen met een 3-1 overwinning op BAS 35+1.

Na afloop zocht iedereen de warme kantine op waar het nog een gezellige avond werd.

Bron: elburgersc.nl