Nieuwjaars toernooi en nieuwjaarsreceptie ESC

10 jan, 2023
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
Nieuwjaars toernooi en nieuwjaarsreceptie ESC — elburgersc.nl

Zaterdagmiddag 7 januari werd er voor de eerste keer dit jaar weer gevoetbald bij de Elburger SC. Alle senioren teams, aangevuld met ESC VR1, ESC JO19-1, ESC JO23, ESC mannen 35+ en ESC vrouwen 30+, speelden op een half veld 7×7 tegen elkaar het nieuwjaars toernooi. Er werd gespeeld in twee poules waarbij elk team een aantal wedstrijden speelden. Na de poule fase werd er gestreden in de finale fase. Hieruit kwamen de finale en troost finale (om de derde plaats). De strijd om de derde plaats ging tussen ESC 5 en ESC mannen 35+. Waarbij de mannen 35+ net iets sterker waren en beslag legden op de derde plaats. De finale ging tussen ESC 1 en ESC JO23-1. De mannen van ESC JO23-1 boden goed tegenspel tegen ESC 1 en gaven zich niet snel gewonnen. Het duurde dan ook lang voordat ESC 1 scoorde. Lars Lamberink jaagde met een snoeihard schot, de bal in de kruising. ESC 1 was dan ook de uiteindelijke winnaar van het nieuwjaars toernooi. Natuurlijk was dit toernooi niet mogelijk geweest zonder inzet van alle vrijwilligers die dit mede mogelijk gemaakt hebben, allen hartelijk dank hiervoor.

Daarna was het tijd voor de nieuwjaarsreceptie, waarbij ook de prijsuitreiking van het nieuwjaars toernooi op het programma stond. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in de druk bezochte kantine van ESC werd het een gezellig samenzijn. De buurtverenigingen DSV ’61, sv ’t Harde, VSCO ’61 en vv OWIOS waren ook uitgenodigd en hierbij aanwezig. Na het handen schudden en de gelukwensen voor het nieuwe jaar nam ESC voorzitter Jaap van der Beek het woord. Waarbij werd teruggekeken op het afgelopen jaar van ESC. Niet alleen de hoogtepunten kwamen voorbij, maar werd er ook stilgestaan bij de mensen die helaas overleden zijn. Uiteraard was er ook een vooruitblik in de toekomst van het komende jaar. Onder andere blijft ESC 1 in de 3e klasse behouden en blijft de vereniging Elburger SC op het Burgemeester Bode Sportpark haar wedstrijden spelen. Of beslist de gemeente Elburg later dit jaar, dat er verhuisd gaat worden naar een andere locatie. Het liefst blijft ESC op de huidige locatie. Hopelijk gaan we als vereniging een prachtig jaar tegemoet en kunnen we aan het einde van dit jaar met een goed gevoel terugkijken op 2023.

Bron: elburgersc.nl