KV Elburg doet goede zaken

28 mrt, 2022
kvelburg.nl logo kvelburg.nl
KV Elburg doet goede zaken — kvelburg.nl

Elburg 1 speelde zaterdagavond in sporthal de inhaalwedstrijd tegen SDO 1 uit Westerhaar. Elburg won overtuigend met 21-10 en houdt hiermee zicht op de bovenste plaats in deze poule.

Door allerlei corona perikelen werd deze wedstrijd tegen SDO eerder uitgesteld maar zaterdagavond was het zover. SDO speelt een bescheiden rol in deze poule maar de Elburgers doen mee om de eerste plaats. Dat liet het team van coach Jackie de Vries ook zien. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter had Elburg het initiatief en liet zien dat het over de betere ploeg beschikte.
Via 1-1 in de beginfase sloeg Elburg meteen een gaatje (5-2) terwijl dat gaatje in de loop van de wedstrijd een gat werd. SDO was niet bij machte om het Elburg in deze wedstrijd echt moeilijk te maken. Bij de rust was de stand al 12-7 in Elburgs voordeel.
Na rust was er van mooi korfbal zo nu en dan geen sprake meer. De duels werden steeds fysieker en dat kwam het aanzien van de wedstrijd niet ten goede. Kennelijk ging daar veel energie in zitten want SDO kwam in de tweede helft nog maar drie keer tot scoren. Elburg scoorde rustig door en maakte in de tweede helft nog negen doelpunten. Zo kwam de overwinning geen moment in gevaar en houdt Elburg zicht op de bovenste plaats. Die plaats geeft recht op beslissingswedstrijden om het kampioenschap en promotie.