Nieuws

Geef je interieur moeiteloos een nieuwe, luxueuze uitstraling met behulp van hoogwaardig deurbeslag

29 nov, 2021
Geef je interieur moeiteloos een nieuwe, luxueuze uitstraling met behulp van hoogwaardig deurbeslag —

Jarenlang werd deurbeslag grotendeels over het hoofd gezien in de wereld van interieurdesign. Maar de afgelopen jaren heeft er een aanzienlijke verandering plaatsgevonden. Het zal je misschien verbazen dat veel makelaars nu deurbeslag in een woning laten vernieuwen voordat ze deze te koop aanbieden. Deze eenvoudige aanpassing blijkt namelijk dé manier om direct een nieuwe en luxueuze uitstraling aan een pand te geven. Maar wat maakt nieuwe deurklinken zo impactvol?

Advertentie

De functionaliteit en esthetiek van deurbeslag
Deurbeslag, ook wel bekend als hang- en sluitwerk, is meer dan alleen een praktisch aspect. Het omvat alle elementen die op en in deuren worden gemonteerd om ze te bedienen, zoals deurklinken, deurknoppen en sleutelrozetten. Cilinders en insteeksloten vallen ook onder deze noemer. Al deze componenten hebben een duidelijk praktisch doel, namelijk het openen, sluiten en vergrendelen van deuren. Ondanks deze functionele rol mogen we het esthetische aspect van hang- en sluitwerk niet over het hoofd zien. “We zijn ons vaak onbewust bewust van hoe deurbeslag eruitziet en aanvoelt, omdat het een tastbaar en alledaags product is,” zegt Siebe ten Hulscher, mede-eigenaar van Deurbeslag.nl. “De combinatie van functionaliteit en esthetiek maakt deurbeslag juist zo boeiend.”

Deurklinken aangepast aan jouw woonstijl
Als expert op het gebied van hang- en sluitwerk heeft Ten Hulscher het aanbod aan deurklinken, deurknoppen en ander beslag in de loop der jaren sterk zien groeien. Wie online op zoek gaat naar nieuwe deurklinken, wordt overspoeld door mogelijkheden. Er zijn talloze ontwerpen, elk passend bij verschillende designstijlen. Als je een voorliefde hebt voor vintage, vind je deurklinken in de stijl van de jaren ’30. Zoek je beslag voor een landelijk interieur? Dan kom je al snel uit bij sierlijke deurklinken van zwart smeedijzer. Voor een industrieel interieur zijn stoere en robuuste ontwerpen eerder geschikt. Maar het draait niet alleen om ontwerp; het materiaal en de afwerking zijn even belangrijk. Deurbeslag is beschikbaar in roestvrij staal, brons, messing, chroom, zwart en wit, maar ook daar ontstaan voortdurend nieuwe mogelijkheden. “Mensen realiseren zich steeds meer welke impact stijlvol deurbeslag op hun interieur kan hebben,” aldus Ten Hulscher. “Trendkleuren winnen aan populariteit, en de deurklinken en rozetten uit de collectie van GPF bouwbeslag zijn enorm in trek vanwege hun levendige, kleurrijke afwerkingen die weerbestendig en UV-bestendig zijn.”

Verschillen tussen deurklinken voor binnen- en buitengebruik
Naast ontwerp en afwerking is er ook onderscheid tussen hang- en sluitwerk voor binnen- en buitendeuren. Deurbeslag voor buitendeuren staat bloot aan diverse weersomstandigheden en wordt daarom vervaardigd uit roestbestendige materialen. Buitendeurbeslag moet bovendien voldoen aan verschillende kwaliteitsnormen, zoals het SKG-keurmerk. Dit keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw geeft aan of het hang- en sluitwerk aan de eisen voor inbraakpreventie voldoet, waarbij een beoordeling met sterren wordt gehanteerd. Voor binnendeuren zijn deze specificaties minder belangrijk. Daarom kan deurbeslag voor binnendeuren gemaakt worden van goedkopere materialen en coatings, zonder de noodzaak van een SKG-keurmerk. Zo kun je een hoogwaardige, trendy deurklink voor binnendeuren vinden die niet de aarde kost. In de online winkel van Deurbeslag.nl is er voor iedere smaak en budget stijlvol, trendy en kwalitatief hoogwaardig deurbeslag te vinden. “Het mooie van deurbeslag is dat je het relatief eenvoudig zelf kunt vervangen.”