Nieuws

Excursie bastogne zaterdag 4 november ardennenoffensief

19 okt, 2023
arentthoeboecop.nl logo arentthoeboecop.nl
Excursie bastogne zaterdag 4 november ardennenoffensief — arentthoeboecop.nl

Op zaterdag 4 november organiseert de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop een dagexcursie naar Bastogne. In Bastogne wordt een bezoek gebracht aan het prachtige Bastogne War Museum en het imposante monument Mémorial du Mardasson. Daarnaast zullen bezoeken worden afgelegd aan de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats Neuville-en-Condroz en de Duitse militaire begraafplaats in Recogne, nabij Bastogne. En verder bezoeken we de zogeheten vossenholen in het bos bij Foy.

Advertentie

De Slag om de Ardennen, ook wel Ardennenoffensief, was het laatste grote offensief van de Duitse Wehrmacht aan het westfront in de Tweede Wereldoorlog. De slag vond plaats in de Ardennen, van 16 december 1944 tot 25 januari 1945, en werd beslist in het voordeel van de geallieerden.

Hitler wist met dit offensief de totale aanval op de Westwall uiteindelijk zes weken te vertragen. De verliezen aan beide kanten waren echter enorm.

De kostprijs van deze excursie bedraagt 35 euro per persoon. Voor koffie/thee en iets lekkers zal worden gezorgd. Bij deze prijs zijn de bus en de entree van het museum inbegrepen. Het is aan te raden een lunchpakketje en een flesje drinken mee te nemen. Aan het eind van de dag bezoeken we Bastogne, waar u op eigen gelegenheid een hapje kunt gaan eten.

Aanmelden is mogelijk via aanmelding op de website. Na betaling bent u verzekerd van een plek.

Zorg dat u uiterlijk 5.50 uur bij de bus bent. We vertrekken om 6.00 uur vanaf het Schootsveld.

Van harte aanbevolen!

Bron: arentthoeboecop.nl