Evenementen

Datum

24 jul

Locatie

Elburg

Vestingdagen Elburg

Op woensdag 24 en 31 juli en op woensdag 7, 14 en 21 augustus kan jong en oud zich weer prima vermaken tijdens de Elburger Vestingdagen. Op verschillende woensdagen gedurende de zomermaanden biedt Elburg jong en oud een uitstekende tijd binnen de oude stadsmuren. Het evenement omvat een sfeervolle braderie, leuke kinderactiviteiten, ontspannende bottertochten en livemuziek. Langs de haven is er ook de traditionele kleedjesmarkt voor kinderen.

De braderie is geopend van 10.00 tot 18.00 uur, en ook de vele winkels in de vesting zijn tot 18.00 uur geopend. Als je het liever rustiger aan wilt doen, kun je heerlijk ontspannen op een van de vele terrasjes in Elburg. Geniet van een verfrissend drankje en natuurlijk van het mensen kijken.

Een unieke ervaring is een vaartocht op een authentieke Elburger Botter. Voor liefhebbers van kunst en cultuur is er in Elburg ook genoeg te zien. De eeuwenoude gevels en idyllische plekjes zijn een lust voor het oog. Je kunt een van de vele musea bezoeken, zoals het Museum Elburg, Museum Sjoel Elburg, het Nationaal Orgelmuseum, Botterwerf De Hellege, Museumsmederij De Hoefhamer, Verhalenmuseum Bijbelverhalen in zand, Visafslag Elburg of de Vischpoort en Kazematten. Elk museum biedt een unieke belevenis op zich.

Parkeren is gratis beschikbaar op de parkeerplaatsen De Oude Vos en Het Schootsveld, op slechts 3-5 minuten loopafstand van het centrum.

Kortom, de Elburger Vestingdagen staan garant voor veel plezier en gezelligheid in Elburg. Kom en beleef het zelf!