ESC verliest van koploper sc Rouveen 0-2

31 mrt, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
ESC verliest van koploper sc Rouveen 0-2 — elburgersc.nl

Na twee overwinningen op rij voor ESC waren de verwachtingen, hoog gespannen tegen de nummer een uit de derde klasse C, namelijk sc Rouveen. Helaas had hoofdtrainer Siemen Lindeboom van de Elburger SC te maken met een aantal vervelende blessuregevallen binnen zijn basiselftal. Hierdoor maakten een aantal jongens van JO19-1 hun opwachting in de basis. Ook de reservebank werd bijna volledig gevuld met spelers van ESC JO19-1.

In de eerste helft was sc Rouveen de bovenliggende partij, waardoor zij ook een aantal kansen kregen. In de 20e minuut leken de gasten uit Rouveen op een 0-1 voorsprong te komen. Maar deze treffer werd geannuleerd na een overtreding van sc Rouveen. In de 30e minuut was het wel raak, 0-1 door een treffer van Stefan Leeftink. ESC moest vol aan de bak.

Na de pauze zochten de Elburgers meer de aanval. Tot uitgespeelde mogelijkheden kwam het echter niet. Door het onrustige spel en de lange halen naar voren, was het wachten tot er een bal goed zou vallen voor een van de aanvallers. Er kwamen een aantal kansen op de gelijkmaker voor ESC, maar helaas gingen deze er niet in. Aan de andere kant liet sc Rouveen de mogelijkheden liggen om de score verder uit te bouwen. In de 86e minuut maakte Milan Smit de 0-2 voor sc Rouveen. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord.

Komende zaterdag speelt ESC een uitwedstrijd, om 14.30 uur op Sportpark ’t Hoenbroeck in Hasselt tegen Olympia ’28.

Bron: elburgersc.nl