ESC JO19-1 kampioen!

23 dec, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
ESC JO19-1 kampioen! — elburgersc.nl

Dinsdagavond speelde ESC JO19-1 de laatste competitiewedstrijd van dit jaar tegen VSCO ’61 JO19-2, wat tevens de kampioenswedstrijd was. Vooraf was ESC JO19-1 al niet meer in te halen door de nummer 2 asv Dronten JO19-2. Met indrukwekkende cijfers stond ESC JO19-1 stijf bovenaan: 5 gespeeld, 15 punten, 5 gewonnen, 34 voor en 5 tegen. ESC JO19-1 – asv Dronten JO19-2 9-1, ESC JO19-1 – IJVV JO19-3 7-1, Lelystad ’67 JO19-1 – ESC JO19-1 1-2, ESC JO19-1 – vv Nunspeet JO19-2 3-0, Go Ahead Kampen JO19-2 – ESC JO19-1 1-13. De nummer 2 in de 4e klasse asv Dronten JO19-2 was al uitgespeeld, 6 gespeeld en 13 punten. Maar uiteraard wilden de mannen ook de laatste competitie met een overwinning afsluiten. Met een volgepakte tribune met familieleden, vrienden, kennissen en overige belangstellenden werd er om 20.00 uur afgetrapt op het hoofdveld.

De buren uit Oosterwolde waren niet als gewillig volgend slachtoffer van ESC JO19-1 naar Elburg gekomen. De eerste kansen waren dan ook voor de gasten. In de 14e kwam een schot van VSCO ’61 op de lat terug boven ESC keeper Joost van de Rozenberg. Of het door de motregen of de spanning kwam, maar ESC JO19-1 had moeite om de wedstrijd te doen kantelen. Na een half uur kon Joost van de Rozenberg ter nauwer nood een schot tot corner verwerken. In de 34e minuut was de derde grote kans voor VSCO ’61 JO19-2 wel raak. Rick Pleiter schoot de 0-1 tegen de touwen. Trainer Simon van Broekhuysen, leider René Vlieger en leider/grensrechter Dick Hilgers waren al druk aan het overleggen en besloten de een omzetting te doen in de opstelling. Eindelijk waren de mannen uit Elburg wakker geschud. Sem Vlieger speelde zich namen ESC kwam vrij in het strafschopgebied van VSCO ’61 en scoorde de gelijkmaker 1-1. Amper twee minuten later schoot Sven Hilgers de 2-1 voor ESC binnen met een fraaie boogbal over de keeper.

Na rust vonden er meerdere wissels plaats zodat iedereen speelminuten kreeg in deze kampioenswedstrijd. Zo mocht keeper Deacon van Aken de twee helft zijn opwachting maken in het doel van ESC JO19-1. VSCO ’61 mocht aan het begin van de 2e helft meteen een tegenvaller incasseren. Een speler moest met een vervelende enkelblessure het veld verlaten. Later in de 2e helft overkwam een medespeler van de gasten uit Oosterwolde hetzelfde. Na de hervatting kregen beide teams een aantal kleine kansen, maar het duurde tot de 77e minuut voordat Ferdi van Brummen de bevrijdende derde treffer voor ESC maakte. De wedstrijd leek daarmee beslist. Jaimy Neijmeijer maakte in de 83e minuut nog de 4-1.

Na het laatste fluitsignaal barstte los voor ESC JO19-1, de laatste wedstrijd was ook gewonnen. ESC voorzitter Jaap van der Beek overhandigde samen met mascotte Botje de kampioensschaal aan aanvoerder Jaimy Neijmeijer van ESC. Natuurlijk mocht de kampioensfoto niet ontbreken en ging iedereen met de schaal op de foto. Het feest ging in de kleedkamer en in de kantine nog even door. Van harte gefeliciteerd ESC JO19-1 met deze uitmuntende prestatie.

Bron: elburgersc.nl