Nieuws

Elin de Weerd geselecteerd voor de trainingsgroep PEC Zwolle MO14

16 mrt, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
Elin de Weerd geselecteerd voor de trainingsgroep PEC Zwolle MO14 — elburgersc.nl

Na de zomervakantie zal Elin de Weerd, speelster van het huidige JO12-1, minder vaak bij onze club te bewonderen zijn. Dit seizoen heeft zij zich namelijk in de kijker gespeeld van de KNVB en PEC Zwolle en dat heeft ertoe geleid dat zij de kans krijgt om haar droom als profvoetbalster te verwezenlijken met een schoolopleiding waarbij de sport centraal staat. In het nieuwe schooljaar zal Elin naar het Centre For Sports & Education (onderdeel van Landstede) gaan waar zij 3x per week in de ochtend gaat trainen onder (bege)leiding van trainers van PEC Zwolle. Gelukkig blijft Elin haar wedstrijden bij ESC spelen omdat PEC pas op latere leeftijd een eigen (beloften)team heeft. Een bewuste keuze omdat tot die tijd het voor de ontwikkeling beter is voor talentvolle meiden om gemixt met jongens te spelen.

Advertentie

Elin speelt op dit moment in JO12-1 op hoofdklasseniveau onder leiding van Max Lamberink (speler Mannen 1) waar zij met haar technische vaardigheden en inzicht menig tegenstander een hele lastige zaterdagmorgen bezorgt.

Als club zijn we er trots op dat één van onze jeugdspelers een dergelijke kans krijgt en we wensen Elin nu alvast heel veel succes én plezier!

Bron: elburgersc.nl