Nieuws

Bezoek buurtvereniging Hoge Enk

22 jan, 2022
Bezoek buurtvereniging Hoge Enk —

Hoge Enk – Een vertegenwoordiging van de fractie van Algemeen Belang heeft een werkbezoek gebracht aan de buurtvereniging van de Hoge Enk. Tijdens het bezoek is er gesproken over de vereniging, de gevolgen van de coronacrisis op de activiteiten en de toekomst van de vereniging en de Hoge Enk. Raadslid Agaath de Weerd: ‘De Hoge Enk mag trots zijn op de buurtvereniging en het prachtige gebouw Ons Huus. Een prachtige vereniging met een belangrijke verbindende functie in deze kern’.

Advertentie

Coronacrisis

Door de coronacrisis heeft de vereniging nu veel minder activiteiten dan gebruikelijk. Dit merkt de vereniging flink in de bezetting van de zalen. Normaal gesproken wordt Ons Huus gebruikt voor (verjaardags)feesten, vergaderingen, repetities van het kinderkoor ‘de Jonge stem’ en interkerkelijk koor ‘His reflection’. Daarnaast is er elke zondag een kerkdienst, zondagschool en een maandelijkse, drukbezochte bingo-avond. Door de corona is dit nu grotendeels allemaal tot stilstand gekomen.

‘Wat de Hoge Enk mooi maakt is de gezamenlijkheid in het organiseren van evenementen. Een voorbeeld hiervan is de jaarlijkse Hoge Enkerfeestweek, georganiseerd samen met de lokale verenigingen.’, zegt raadslid Erik Land: ‘Tijdens dit evenement treden de koren op, wordt er een wandel- en fietspuzzeltocht georganiseerd, is er een volleybaltoernooi voor de jeugd en de volwassenen, er is een bingo, ontbijt op zaterdagochtend, bbq, etc.’ Ook is er gesproken over de tijd na de corona, hiervoor heeft de buurtvereniging alweer leuke activiteiten in petto. Zo zijn er mooie plannen gemaakt voor een herdenking en viering van Bevrijdingsdag.

Toekomstplannen

Ook is er gesproken over de toekomst van de Hoge Enk en zaken die op dit moment de aandacht vragen in de kern. Zo is er gesproken over de school, de verkeersveiligheid en de bouw van nieuwe woningen in de kern. Zaken waar de vereniging niet verantwoordelijk voor is, maar wel de gevolgen van ondervindt. Belangrijk voor de toekomst van de vereniging, faciliteiten en evenement die georganiseerd worden. ‘Een buurtvereniging heeft een belangrijke maatschappelijke en verbindende functie in kernen als de Hoge Enk’ zegt Henk Wessel, ‘We moeten dit behouden voor de toekomstige generaties’.

De vereniging is druk bezig met een stukje duurzaamheid. Zo worden er zonnepanelen op ‘Ons Huus’ geplaatst en zijn de lampen vervangen voor led-verlichting. De buurtvereniging gaf verder aan dat het steeds lastiger wordt om bestuursleden te vinden om mee te denken met de activiteiten die georganiseerd worden. Mocht u hierin iets willen betekenen voor de vereniging kunt u contact opnemen met de secretaris via www.hogeenk.nl

Algemeen Belang is blij met lokale verenigingen als de buurtvereniging Hoge Enk. Daarom is het stimuleren en faciliteren van een actief verenigingsleven een speerpunt. Kerken, (sport)verenigingen en stichtingen hebben een onmisbare rol in de Elburger samenleving. Ze zorgen ervoor dat mensen elkaar ontmoeten en betrokken blijven bij elkaar.