Nieuws

Algemeen Belang in gesprek met ondernemers in de Vesting

7 mrt, 2022
algemeenbelangelburg.nl logo algemeenbelangelburg.nl
Algemeen Belang in gesprek met ondernemers in de Vesting — algemeenbelangelburg.nl
Elburg – De corona-jaren waren voor de ondernemers in onze Vesting op zijn zachts gezegd pittig. Ineens was alles anders, winkels en horeca moesten dicht. Er was veel onduidelijk en de financiële onzekerheid was groot. Menig ondernemer heeft slapeloze nachten gehad en zich afgevraagd hoe zij het hoofd boven water moesten houden. Er kon onder bepaalde voorwaarden financiële compensatie worden aangevraagd maar niet alle ondernemers kwamen daarvoor in aanmerking.
Tijdens een werkbezoek aan Mirjams Boetiek heeft eigenaresse Mirjam met Liesbeth ten Have onder andere gesproken hoe zij de afgelopen jaren als ondernemer heeft ervaren. Vooral het eerste jaar was heftig. Daar zit je dan als ondernemer je winkel hangt vol met de nieuwe voorjaarscollectie maar je winkeldeur moet op slot. Zakelijk was 2020 een zwaar jaar, maar het heeft ook wat opgeleverd aldus Mirjam: “Door de corona-maatregelen zijn wij ook heel creatief geworden in het bedenken van acties”.
Binnen de mogelijkheden die er waren heeft zij met haar team met verschillende acties haar vaste klanten maar ook nieuwe klanten wel weten te bereiken.  Mirjam ervaart dat klanten haar in de corona-tijd wat hebben gegund, gehoor hebben gegeven aan de oproep “Wees loyaal, koop lokaal” en zij met de acties onder haar klanten aan goodwill heeft gewonnen. En de acties… die blijven ze doen ook nu er geen maatregelen meer zijn. Algemeen Belang is blij dat er is geïnvesteerd in de sfeer en de beloopbaarheid van onze vesting. De ondernemers zijn hier ook blij mee.

Bron: algemeenbelangelburg.nl