Nieuws

#52 Column: Voorzitter Elburger SC

29 feb, 2024
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#52 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

De afgelopen maand februari begon en eindigde met een drietal mooie activiteiten bij de Elburger Sportclub. Begin februari werd in samenwerking met Slagerij Van de Weg een succesvolle worstenactie georganiseerd. Dankzij de inzet van heel veel leden en vrijwilligers werden er grote aantallen worsten, balkenbrij en gehaktballen verkocht. De mooie opbrengst van 1500 euro komt uiteraard ten goede aan onze club.

Advertentie

Vorige week werden in de voorjaarsvakantie de Frix Multisportdag (ruim 40 jongens en meisjes) en de Talentendag van het voetbalplatform Jonger Oranje (maar liefst 220 jongens en meisjes) georganiseerd. Alle deelnemende jongens en meisjes hebben veel plezier beleefd aan deze sportieve, leerzame en gezellige activiteiten. Alle leden en vrijwilligers van onze club en medewerkers van Frix Fysio & Performance en van het platform Jonger Oranje die zich bij deze evenementen hebben ingezet: hartelijk dank voor jullie medewerking.

De Veluwecupcommissie is de afgelopen maand gestart met de voorbereidingen van de komende, dertiende editie van de Veluwecup. De deelnemende clubs aan dit voorbereidingstoernooi op het nieuwe voetbalseizoen ’24-’25 zijn ook dit jaar OWIOS, SV ’t Harde, DSV ’61 en de Elburger Sportclub. Dit jaar treedt de Elburger Sportclub op als gastheer van de Veluwecup. Het speelschema en de speeldata kunnen alvast worden genoteerd: zaterdag 17 augustus OWIOS-DSV ’61 om 12.30 uur en ESC-SV ’t Harde om 14.30 uur, dinsdag 20 augustus DSV ’61-ESC om 19.30 uur, woensdag 21 augustus SV ’t Harde-OWIOS om 19.30 uur en tenslotte zaterdag 24 augustus DSV ’61-SV ’t Harde om 12.30 uur en ESC-OWIOS om 14.30 uur.

In de bestuursvergadering van februari hebben we onder andere de volgende punten besproken: – stalling fietsen; – geluidsinstallatie hoofdveld; – stand van zaken Stichting Elburger Sportclub Onroerend Goed; – uitbreiding sportpark.

De Elburger Sportclub en de Stichting Meiden Voetbal Next Level zijn onlangs een samenwerkingsverband aangegaan. Ze willen voetballende meiden de kans geven om zichzelf verder te ontwikkelen onder andere door samen te voetballen met andere talentvolle meiden en door het aanbieden van extra trainingen, scholing en wedstrijden voor talentvolle meiden. De Elburger Sportclub wil hiermee een regionale rol spelen op het gebied van de ontwikkeling van meiden en vrouwenvoetbal. De Elburger Sportclub wil dit overigens niet alleen doen voor de talentvolle meiden van Meiden Voetbal Next Level (zie mvnl.nl) maar ook voor alle meiden en vrouwen in de regio (contactpersoon: [email protected]). De eerste training in Elburg van Meiden Voetbal Next Level start op vrijdagavond 8 maart a.s. op ons Burgemeester Bode Sportpark voor de categorieën O11/O12 en O13/O14.

Eindelijk is het weer zover. Zaterdag 16 maart a.s. gaat de Franken Dakkapellen Voetbalschool van de Elburger Sportclub weer van start. Wij hebben er weer super veel zin in. En…….jullie waarschijnlijk ook. De voetbalschool is bestemd voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar en deelname is gratis. De voetbalschool is iedere zaterdagmorgen van 10.15-11.15 uur op veld 2. De inloop is vanaf 10.00 uur. Dus kom gezellig samen met je vriendjes en vriendinnetjes heerlijk een uurtje voetballen. De trainers hebben weer leuke oefeningen voor jullie klaarstaan en ze leren jullie op een speelse wijze de eerste beginselen van het voetbalspel. Plezier, bewegen en gezelligheid staan voorop. Aanmelden kan via https://www.Elburgersc.nl/voetbalschool/aanmelden-voetbalschool/. Tot zaterdag 16 maart!

Op zaterdagavond 23 maart a.s. organiseert de activiteitencommissie de feestelijke vrijwilligersavond. Alle vrijwilligers en hun partners zijn van harte welkom vanaf 20.00 uur in de kantine van de Elburger Sportclub. Het belooft weer een gezellige avond te worden met een hapje en een drankje en een muziekquiz. Het thema van deze avond is “Blue & White party”, trek dus blauw-witte kleding aan!

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub

Bron: elburgersc.nl