Nieuws

#49 Column: Voorzitter Elburger SC

30 nov, 2023
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#49 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

Om de veiligheid op en rondom de voetbalvelden te kunnen garanderen, heeft de KNVB de regelgeving met betrekking tot vuurwerk, alcohol en kwetsende uitingen aangescherpt. Dit betekent dat er voortaan ook op ons Burgemeester Bode Sportpark een verbod op vuurwerk, fakkels en/of rookpotten geldt. Alcohol langs de lijn is eveneens verboden; buiten mogen alleen op het aangemerkte terras vóór de kantine nog alcoholische dranken genuttigd worden, mits uitgeschonken in plastic of kartonnen bekers. Ook kwetsende uitingen (beledigingen, discriminerende opmerkingen) worden uiteraard niet getolereerd. Laten we met elkaar zorgen voor een goede naleving van deze regels!

Advertentie

De renovatie van de kelder is bijna voltooid. Binnenkort beschikken we hierdoor over een mooie, extra ruimte. Het bestuur heeft besloten om deze ruimte in te richten voor presentaties, vergaderingen en teambesprekingen.

De twaalfde editie van de jaarlijkse Pinkstermarkt inclusief de kleedjesmarkt wordt in 2024 op maandag 20 mei georganiseerd. De Pinkstermarktcommissie is onlangs begonnen met de eerste voorbereidingen. Op onze website www.Elburgersc.nl/pinkstermarkt is meer informatie te vinden over onder andere de inschrijving. Het is uiteraard de bedoeling om van deze twaalfde editie weer een prachtig evenement te maken.

Half november was de afsluiting van de eerste seizoenshelft van de Franken Dakkapellen Voetbalschool van de Elburger Sportclub. In de afgelopen periode van 10 zaterdagochtenden was er telkens een mooie opkomst en maakten de deelnemende jongens en meisjes kennis met de eerste beginselen van het voetbalspel. Met veel enthousiasme werden de oefeningen uitgevoerd. In maart 2024 starten we weer met de tweede seizoenshelft van onze Franken Dakkapellen Voetbalschool. Alle trainers en begeleiders willen we hartelijk danken voor hun inzet bij de voetbalschool in de afgelopen periode. Tot ziens in maart 2024!

Twee weken geleden ontvingen we het geweldige bericht van de directie van de KNVB dat aan de Elburger Sportclub de status van Lokale Jeugdopleiding (LJO) is toegekend. Dit prestigieuze predicaat geldt voor de komende drie jaar en het betekent dat een team van deskundigen van de KNVB onze jeugdopleiding als “zeer goed” heeft gekwalificeerd. Hiermee nemen we in onze regio met onze jeugdopleiding een unieke positie in. Uiteraard vervult dit ons met gepaste trots en vormt het een stevig fundament waarop we de komende jaren verder kunnen bouwen. Aan de toekenning van de LJO-status is een intensief traject van enkele jaren voorafgegaan. Al degenen die keihard hebben gewerkt om dit unieke feit te realiseren, willen we hartelijk danken voor hun enorme inzet. Het bijbehorende certificaat zal door de KNVB officieel aan onze club worden uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 6 januari a.s.

Afgelopen zaterdagochtend hebben we een delegatie van de gemeenteraadsfractie van de Christen Unie voor een werkbezoek op ons sportpark mogen ontvangen. In een ontspannen sfeer hebben we het reilen en zeilen binnen de Elburger Sportclub besproken. Een aantal belangrijke, actuele thema’s die hierbij de revue passeerden, waren: de forse groei van onze club, de urgentie van de aanleg van een vijfde voetbalveld en de noodzaak van een uitbreiding van het aantal kleedkamers en de kantine.

De Businessclub van de Elburger Sportclub hield afgelopen maandagavond haar jaarlijkse ledenvergadering. Na een kort huishoudelijk gedeelte volgde er een geanimeerde avond waarin onze eigen eredivisiescheidsrechter Alex Bos als gastspreker optrad. Alex is een echte clubman die jaren geleden bij de Elburger Sportclub in diverse jeugdteams heeft gevoetbald. Alex heeft ons een interessant inkijkje gegeven in de snelle scheidsrechterscarrière die hij op dit moment doormaakt.

Gisteren heeft het halfjaarlijkse overleg van de Gemeente Elburg met de voetbalclubs van SV ’t Harde, DSV ’61 en de Elburger Sportclub plaatsgevonden. Het was wederom een constructief overleg waarin onder andere de volgende onderwerpen zijn besproken: – europese regelgeving met betrekking tot kunstgras; – (financiële) ondersteuningsmogelijkheden vanuit de overheid; – medegebruik accommodaties.

In de Kerstvakantie wordt op woensdag 27 december a.s. het zesde Gerrit Nagelhout Darttoernooi georganiseerd. Deze zesde editie start om 18.00 uur in onze kantine. Het inlegbedrag is 10 euro per deelnemer. Dit toernooi is alleen bedoeld voor leden en vrijwilligers van de Elburger Sportclub. Inschrijven kan tot uiterlijk 24 december a.s. via email naar [email protected] of via whatsapp op 06-13252560.

Ook organiseert de Elburger Sportclub in de Kerstvakantie op vrijdag 29 december a.s. het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd in ’t Huiken. Nadere informatie over dit toernooi volgt later via onze gebruikelijke infokanalen.

De Elburger Sportclub wil het nieuwe jaar openen met een daverend, dagvullend programma op zaterdag 6 januari 2024 op ons eigen Burgemeester Bode Sportpark. ’s Morgens beginnen we met de NK Penaltyschieten. ’s Middags organiseren we het Nieuwjaarstoernooi voor senioren gevolgd door de traditionele Nieuwjaarsreceptie. Aanvang receptie 16.00 uur. Wij verheugen ons erop om al onze leden, sponsoren, vrijwilligers en andere belangstellenden weer persoonlijk de hand te drukken en samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Dus houd de datum vrij en hopelijk zien we elkaar op zaterdag 6 januari 2024.

De eerste helft van het voetbalseizoen 2023-2024 zit er alweer bijna op. Mede namens het bestuur wil ik iedereen alvast fijne en vooral gezonde feestdagen toewensen.

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub

Bron: elburgersc.nl