Nieuws

#40 Column: Voorzitter Elburger SC

28 feb, 2023
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#40 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

De afgelopen maand februari begon en eindigde met twee mooie activiteiten van de Elburger Sportclub. Begin februari werd in samenwerking met Slagerij Van de Weg een succesvolle worstenactie georganiseerd. Dankzij de inzet van heel veel leden en vrijwilligers werden er grote aantallen worsten, balkenbrij en gehaktballen verkocht. De opbrengst komt uiteraard ten goede aan onze club.

Advertentie

Gisteren werd er een geslaagd mixtoernooi georganiseerd voor onze jeugd onder 11 tot en met onder 14. Ruim 80 jongens en meisjes hebben veel plezier beleefd aan dit sportieve, leerzame en gezellige toernooi. Alle leden en vrijwilligers die zich bij deze activiteiten hebben ingezet: hartelijk dank voor jullie medewerking.

De presentatiegidscommissie is inmiddels gestart met de voorbereidingen voor de nieuwe presentatiegids 2023-2024. Ook nu belooft het weer een originele, creatieve en professionele gids te worden met veel wetenswaardigheden over de Elburger Sportclub. Het is de bedoeling om de presentatiegids 2023-2024 eind augustus 2023 rondom de Veluwecup uit te brengen.

De besluitvorming in de gemeenteraad met betrekking tot de visie “beschermd stadsgezicht” zou aanvankelijk begin februari 2023 plaatsvinden. De vele reacties op de ontwerpvisie die in oktober 2022 is gepresenteerd hebben echter geleid tot aanpassingen van de visie en tot een veranderde aanpak. Gevolg hiervan is dat er vorige week eerst nog een officiële zienswijzeprocedure is gestart. Het gehele besluitvormingstraject loopt hierdoor minimaal enkele maanden vertraging op. Helaas betekent dit dus dat er voorlopig nog geen duidelijkheid komt over de toekomst van ons Burgemeester Bode Sportpark, over de uitbreiding met een vijfde veld en over het omleggen  van het voetbalpad. Uiteraard blijven we de ontwikkelingen nauwlettend volgen en de belangen van de Elburger Sportclub zo goed mogelijk behartigen. Wordt vervolgd.

Onze jeugdafdeling is de afgelopen jaren fors gegroeid en gelukkig zet deze trend zich nog steeds door. Om de jeugdafdeling de aandacht te kunnen blijven geven die het verdient, hebben we besloten om een aparte bestuursportefeuille Jeugdzaken in te richten. Ook hebben we Marion Vos bereid gevonden om toe te treden tot ons bestuur als beoogd bestuurslid Jeugdzaken. Marion is al voorzitter van onze jeugdcommissie. In de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering vragen we onze leden allereerst om akkoord te gaan met de nieuwe bestuursportefeuille Jeugdzaken en dragen we vervolgens Marion officieel ter benoeming voor als bestuurslid Jeugdzaken.

Eindelijk is het weer zover. Zaterdag 18 maart a.s. gaat de Franken Dakkapellen Voetbalschool van de Elburger Sportclub weer van start. Wij hebben er weer super veel zin in. En……jullie waarschijnlijk ook. De voetbalschool is bestemd voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar en deelname is gratis. De voetbalschool is iedere zaterdagmorgen van 10.15-11.15 uur op veld 2. De inloop is vanaf 10.00 uur. Dus kom gezellig samen met je vriendjes en vriendinnetjes heerlijk een uurtje voetballen. De trainers hebben weer leuke oefeningen voor jullie klaarstaan en ze leren jullie op een speelse wijze de eerste beginselen van het voetbalspel. Plezier, bewegen en gezelligheid staan voorop. Aanmelden kan via https://www.elburgersc.nl/voetbalschool/aanmelden-voetbalschool/. Tot zaterdag 18 maart!

Op zaterdagavond 15 april a.s. organiseert de activiteitencommissie de feestelijke vrijwilligersavond. Alle vrijwilligers en hun partners zijn van harte welkom vanaf 20.00 uur in de kantine van de Elburger Sportclub. Het belooft weer een gezellige avond te worden met een hapje en een drankje en een spannende bingo. De muzikale omlijsting is in goede en vertrouwde handen bij DJ Miguel. Kortom: deze avond mag je niet missen! Houd de datum van 15 april alvast vrij.

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub

Bron: elburgersc.nl