Nieuws

Zeer geslaagde familiedag en bedrijventoernooi ESC!

11 jul, 2023
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
Zeer geslaagde familiedag en bedrijventoernooi ESC! — elburgersc.nl

Ondanks de regen was de familiedag bij de Elburger Sportclub een groot succes. Zaterdag 1 juli hebben we met onze leden en sponsoren een prachtige dag beleefd tijdens de open familiedag van 2023.

Advertentie

In de ochtend stonden diverse mixtoernooien gepland voor de JO7 t/m JO12 teams. JO7/JO8 en JO9 speelden als eersten hun toernooi onder leiding van Dylano Hop en Marco Verwer en in beide gevallen was het reuze spannend. Daarna was het de beurt aan JO10/JO11 en JO11/JO12 waar Wilfred van den Hoorn en Deniz Leusink de leiding hadden. Hier streden JO10/JO11 en JO11/JO12 niet alleen om de toernooiwinst maar ook om de felbegeerde Penaltybokalen. Daarvoor moesten ze wel de keepers van de 1e selectie, Finn van der Heide en Joost van de Rozenberg, passeren en dat was op z’n minst uitdagend te noemen. Uiteindelijk mochten Julius Kamminga en Siem de Weerd zich kronen tot winnaars en de fraaie bokalen in ontvangst nemen.

Daarnaast werden er in de ochtend op veld 4 diverse andere activiteiten georganiseerd voor de JO13 t/m JO15. Zij konden zich onder andere vermaken met bubbelvoetbal, voetvolley, latje trap, tweelingvoetbal, voetbowlen en de bal in het gatendoek schieten. De verschillende onderdelen leverden hier en daar hilarische momenten op.

Na afloop was er voor iedere deelnemer patat in de kantine en buiten was er een overheerlijk ijsje te krijgen, welke aangeboden werden door Casa Piccola uit Elburg waarvoor hartelijk dank. Ook waren er suikerspinnen verkrijgbaar en kon je je laten schminken. Door de regen werd er helaas weinig gebruik gemaakt van grote springkussen.

’s Middags verzamelden maar liefst 25 bedrijventeams zich op ons sportpark voor de 12e editie van het bedrijventoernooi om de Aalt Petersen Schaal. Ondanks de regen lieten alle teams zich niet ontmoedigen en begonnen zij vol enthousiasme aan het toernooi. Na de poulewedstrijden speelde elk team een ‘halve finale’ en  ‘finale’ wedstrijd om de hoogst haalbare plek op de ranglijst te bereiken. De vier poulewinnaars: VDH Civiel Projectmanagement, Frix Fysio, Lunenberg Advocaten en titelverdediger Kapper Martin, gingen de strijd met elkaar aan voor de toernooiwinst en de felbegeerde Aalt Petersen Schaal.

Na een spannende finale bleek Lunenberg Advocaten de verdiende winnaar te zijn. Ze versloegen het team van Kapper Martin in de finale en mogen dit jaar de Aalt Petersen Schaal mee naar huis nemen. We willen alle deelnemende bedrijven bedanken voor hun aanwezigheid en hopen hen volgend jaar opnieuw te verwelkomen!

Na afloop van het toernooi brak het feest los, waar DJ Miguel voor gezellige muziek zorgde en de vrijwilligers bij de bakplaat heerlijke hamburgers en kipsaté serveerden. Het Rad van Avontuur mocht ook dit jaar niet ontbreken. Met ruim 75 prijzen, aangeboden door veelal lokale ondernemingen, hebben we maar liefst 1550 euro weten op te halen! Met trots heeft de organisatie dit bedrag gedoneerd aan het KWF Kankerbestrijding. Het KWF heeft een belangrijke missie in de strijd tegen kanker. Door onze sponsoractie aan het KWF te koppelen, hopen we een verschil te kunnen maken in het leven van mensen die getroffen zijn door kanker.

Tussen het feesten door heeft ESC voorzitter Jaap van der Beek, een aantal jubilerende leden in het zonnetje gezet. Leden zijn goud waard voor onze vereniging. Zonder leden heeft de club geen bestaansrecht. De Elburger Sportclub is dan ook enorm blij met het nog steeds toenemend aantal leden. Het bestuur is trots om de volgende jubilarissen in het zonnetje te kunnen zetten:

Wichert Jansen (afwezig) en Henk Hulst, zijn maar liefst 60 jaar lid van de Elburger Sportclub.

Erik Boersma, Freek Witter (beiden afwezig) en Johan van Loo vierden hun 50 jaar jubileum als lid van de Elburger Sportclub.

Harold Hulleman en Michael Hindriks werden gehuldigd voor hun 40 jaar lidmaatschap van de Elburger Sportclub.

En Rick Land, Rick van Loo, Alexander Witteveen (allen afwezig), Jannes Junte en Lennart Oosterloo zijn allen 25 jaar lid van de Elburger Sportclub.

We willen alle leden, sponsoren, deelnemers en natuurlijk alle betrokken vrijwilligers enorm bedanken voor hun aanwezigheid en inzet. Zonder hen was deze familiedag en bedrijventoernooi niet mogelijk geweest. We hopen iedereen na de zomervakantie gezond terug te zien in het nieuwe voetbalseizoen.

Namens het bestuur, Organisatie Familiedag en ESC Bedrijventoernooi

Bron: elburgersc.nl