Nieuws

Wandel van de ene Hanzestad naar de andere Hanzestad

17 apr, 2023
arentthoeboecop.nl logo arentthoeboecop.nl
Wandel van de ene Hanzestad naar de andere Hanzestad — arentthoeboecop.nl

In de middeleeuwen werkten de Hanzesteden met elkaar samen. Voor de handel in producten als hout en granen voeren schepen van de ene naar de andere stad over de IJssel. De afstand tussen Elburg en Hattem (26 kilometer) is ook te voet af te leggen. Het traject van Elburg naar Hattem (of omgekeerd) is een prachtige route. Onderweg heb je mooi zicht over het rivierenlandschap van de IJssel, de Veluwe en de bossen. Hoogtepunten zijn landgoederen, het cultuur historisch landschap en de Ommeland gemeente Oldebroek.

Advertentie

Loop op 10 juni deze Hanzeroute tussen de twee Hanzesteden Elburg en Hattem. Tijdens het lopen leer je over de Hanze en de Hanzeperiode via verhalen die je onderweg kunt lezen. Halverwege de wandeling is er een rustpunt bij het Buitencentrum op ’t Loo. Hier kun je even tot rust komen met een kop koffie, thee en een Oekraïense soep. Deze soep wordt gemaakt en geserveerd door Oekraïense vluchtelingen die in het Buitencentrum wonen. Net als in de Hanzeperiode worden verschillende ‘culturen’ bij elkaar gebracht. Historie, cultuur en de tijd van nu ontmoeten elkaar.

Loop je de hele route tussen de twee Hanzesteden? Dan vervolg je de route vanaf het Buitencentrum op ’t Loo. We bieden ook de mogelijkheid om terug te wandelen of gebruik te maken van een pendelbusdienst. De pendelbus kun je bijboeken bij je wandelticket. De opbrengt van de tickets gaat gedeeltelijk naar het goede doel: de Wensambulance. Na afloop ontvang je een uniek aandenken.

Aanmelden

Je hebt per deelnemer een ticket nodig om aan de wandeling deel te kunnen nemen. Tickets zijn te boeken via: www.ticketkantoor.nl/shop/hanzewandeling

Bron: arentthoeboecop.nl