Uitstekende weersomstandigheden tijdens eerste speelronde Rabobank Veluwecup

22 aug, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
Uitstekende weersomstandigheden tijdens eerste speelronde Rabobank Veluwecup — elburgersc.nl

Op zaterdag 20 augustus 2022 zijn de eerste wedstrijden van deze editie van de Rabobank Veluwecup gespeeld op een zonovergoten sportpark Schenk ’t Harde.

Om 12.30 uur is de eerste wedstrijd van start gegaan tussen S.V. ’t Harde en de Elburger SC. S.V. ’t Harde kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een penalty die gescoord werd door Henk Elskamp. Nog voor rust heeft ESC de achterstand omgebogen in een voorsprong via doelpunten van Donny Mulder en Thomas Hoogers. Na de rust breidde ESC de voorsprong uit naar 1-3 via Emze Sahan waar S.V. ’t Harde in de slotfase door een eigen doelpunt de achterstand terugbracht naar 2-3. Dit bleek tevens de eindstand te zijn van de eerste wedstrijd.

Onder het toeziend oog van veel toeschouwers werd de tweede wedstrijd gespeeld tussen vv Owios en DSV ’61. De Oldebroekse formatie was de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en kwam voor rust ook op een verdiende voorsprong van 2-0 via Robin Hop en Cornell Balk. Na de rust waren de teams meer aan elkaar gewaagd en is er ook niet meer gescoord.

Dinsdag 23 augustus wordt het toernooi hervat met een wedstrijd tussen S.V. ’t Harde en vv Owios. Op woensdag 24 augustus spelen DSV’61 en de Elburger SC voor de tweede keer op dit toernooi. Beide wedstrijden zullen om 19.00 uur aanvang vinden op Sportpark Schenk te ’t Harde.

Op zaterdag 27 augustus zal beslist worden wie de nieuwe winnaar van de Rabobank Veluwecup wordt. Vv Oene heeft de laatste twee edities gewonnen in 2018 en 2019. Dit jaar is ervoor gekozen om geen gastverenigingen toe te voegen aan het speelschema waardoor vv Oene haar titel niet kan verdedigen. Om 12.30 uur starten S.V. ’t Harde en DSV ’61 de laatste speeldag en spelen ESC en vv Owios de laatste wedstrijd van het toernooi om 14.30 uur. Na afloop blijft de kantine van S.V. ’t Harde geopend en zal een zanger zorgen voor enig entertainment.

U bent van harte welkom om de wedstrijden van dit toernooi te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.veluwecup.nl.

Tekst: VeluweCup

Bron: elburgersc.nl