Nieuws

Stadswandeling voor prijswinnaars plaatjesalbum

2 apr, 2022
arentthoeboecop.nl logo arentthoeboecop.nl
Stadswandeling voor prijswinnaars plaatjesalbum — arentthoeboecop.nl

De 12-jarige Jarno Seijbel behoorde tot de tien gelukkige prijswinnaars met het verzamelen van de plaatjes voor het historisch plaatjesalbum van supermarkt Plus De Vrijheid. Hij en zijn ouders hadden zich als derde met een vol album gemeld bij de supermarkt. De eerste tien klanten die het album compleet gevuld hadden met 216 plaatjes werden zaterdagmorgen 5 maart verrast met een bijzondere stadswandeling onder leiding van Willem van Norel.

Advertentie

De gelukkige prijswinnaars werden in het Gruithuis ontvangen met gebak en koffie. Ze werden toegesproken door een trotse directeur Gerrit Knikker. De actie was volgens hem een mega succes geworden. Bijna 6.000 albums waren verspreid onder de bevolking van Elburg en Oostendorp. Aan de klanten waren in totaal ongeveer 1,3 miljoen historische plaatjes bij de boodschappen meegegeven. Er was sprake van een ware rage onder de Elburger bevolking. Dubbele plaatjes werden volop onderling geruild. Ook de verzorgingshuizen en de Voedselbank werden bij deze actie betrokken door het gratis verstrekken van de albums met de plaatjes.

De zeer succesvolle actie was een samenwerkingsproject tussen de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop en supermarkt Plus De Vrijheid. Het album telt 32 hoofdstukken ondersteund met prachtige foto’s en aangevuld met de 216 (losse) plaatjes. Bij iedere tien euro boodschappen kregen de klanten vier plaatjes uitgereikt.

Stadsgids Willem van Norel leidde de groep langs hele bijzondere plekjes. Zolderkamers, maar ook diepe kelders werden bezocht. En overal klonk een bijzonder verhaal.

Jarno Seijbel kwam zeer enthousiast thuis en vertelde de verhalen door aan zijn ouders. Hij maakte samen met zijn 12-jarige vriend Danian Grootkarzijn deel uit van de groep.

Als kers op de taart reikte directeur Gerrit Knikker na afloop van de stadswandeling aan alle prijswinnaars een boodschappenbon uit ter waarde van vijftig euro.

De gelukkige prijswinnaars waren de families Van Boven, Gerritze, Hooghordel, Hop, Kroon, Schuurman, Seijbel, Visscher, Van der Weerd en Wester.

Bron: arentthoeboecop.nl