Logo — In Elburg

Nieuws

Saamhorigheid en prachtige opbrengst bij Toer de Dellen

31 jul, 2023
veluwsewensambulance.nl logo veluwsewensambulance.nl
Saamhorigheid en prachtige opbrengst bij Toer de Dellen — veluwsewensambulance.nl

Toer de Dellen, editie 2023, was in alle opzichten een geweldig succes!
De opbrengst van dit sportieve evenement kwam dit jaar voor het eerst volledig ten goede aan de Veluwse Wens Ambulance.  Na de officiële opening van het parcours door de burgemeesters van Oldebroek en Elburg, vertrokken zo’n 800 deelnemers voor hun ronde van 30 kilometer door de heuvelachtige omgeving van Oldebroek, Wezep, Heerde en ’t Harde. Omdat iedereen gekleed was in het prachtige shirt van hoofdsponsor HulstFlier, kleurden de wegen in het traject al snel mooi rood. Wielrenners, fietsers, wandelaars, hardlopers, jongelui op bierfietsen, hand-bikers en snelle dames op skeelers genoten van hun rondje door de natuur, de sfeer op de rustpunten en het feestje aan de finish, waar iedereen een roos ontving.

Advertentie
YouTap

Door de inzet van de vele vrijwilligers, waaronder ook een groot aantal vrijwilligers van de Veluwse Wens Ambulance, verliep het evenement op rolletjes. Genietend van het prachtige weer en een hapje en drankje op het terras, keken alle aanwezigen reikhalzend uit naar de klok van vijf uur, het moment dat de opbrengst bekend werd gemaakt. Het inschrijfgeld, de sponsoren en individuele sponsoracties dreven het eindbedrag op naar een duizelingwekkende € 50.000.

De opbrengst van Toer de Dellen was ronduit geweldig, maar misschien maakte de saamhorigheid en de sfeer nog wel meer indruk op alle aanwezigen. Een aantal mensen vertelden voor de microfoon over hun persoonlijke drijfveren om mee te doen aan de Toer de Dellen, waardoor menig traantje door toehoorders werd weggepinkt. Het geeft maar aan hoe belangrijk het werk is dat onze mooie stichting doet. We maken met elkaar echt het verschil voor wensvragers en hun naasten.

Bron: veluwsewensambulance.nl