Nieuws

Oekraïnse dienst van 24 April goed bezocht

25 apr, 2022
hervormdelburg.nl logo hervormdelburg.nl
Oekraïnse dienst van 24 April goed bezocht — hervormdelburg.nl

De Kerkdienst op zondagmiddag voor Oekraïners in de Grote Kerk van Elburg werd goed bezocht. De organisatie was overweldigd met de belangstelling en had gerekend op 100-150 bezoekers, maar er waren er 300-400. Pastor Pacha uit Kiev leidde de dienst en de liederen werden begeleid door een eigen band van Oekraïners.

Advertentie

Vanwege het Paasfeest wat in de Oekraïne vandaag gevierd wordt, werd na afloop door de Kringloopwinkel uit Elburg Oekraïense soep aangeboden ( Borsjtsj). Dit is een traditionele soep en staat bij ons

bekend als rode-bieten-soep. Daarnaast was er nog knoflookbrood met spek en een Oekraïens drankje, gemaakt uit gedroogde vruchten, alles geheel in hun stijl. Zelfs de kinderen genoten van de soep. Na afloop was er voor alle kinderen een leuke attentie en kreeg ieder gezin nog een Paasattentie aangeboden vanuit het Zendingsportaal. Ook werden er Oekraïense Bijbels uitgedeeld, zowel voor volwassenen als kinderen. De vluchtelingen waren dankbaar en vonden het ook een fijn samen zijn, om zo vanuit hun Geloof met hun land- en lotgenoten, toch ver van huis op deze warme manier een bijzonder Paasfeest te vieren.

De organisatie van de gezamenlijke kerken van Oldebroek en Elburg zet de diensten wekelijks voort, maar is nog wel dringend op zoek naar meer taxichauffeurs. Iedere zondagmiddag zijn er vanuit de gemeente Elburg gemiddeld al zo’n 10-12 taxichauffeurs nodig, zeker voor de diensten in Wezep en Oldebroek. Om 14:00 uur worden ze meestal op campings opgehaald en kunnen dan om 16:30 na afloop weer mee terug genomen worden. De organisatie schat dat ze zo’n 60 chauffeurs nodig hebben, zo hoeft iedereen dan maar 1x in de 5 a 6 weken te rijden.

Wilt u af een toe fungeren als taxichauffeur, meldt u dan even aan bij de diaconie van uw kerkelijke gemeente, zij verzamelen de namen en delen die met de werkgroep in Elburg of Oldebroek.

Bron: hervormdelburg.nl