Nieuws

Nieuwe bijeenkomst Breinpunt

5 feb, 2022
wiel.nl logo wiel.nl
Nieuwe bijeenkomst Breinpunt — wiel.nl

Voor mantelzorgers van een naaste met Dementie, Parkinson of Niet Aangeboren Hersenletsel is er elke laatste dinsdag van de maand een BreinPunt avond.

Advertentie

Vraag jezelf eens af: “Wat gebeurt er met mij als ik zelf steeds minder kan regelen of beslissen? Hoe gaat het dan met mij, en met mijn geld, spullen en zaken?”.

Zodra er een diagnose Dementie, Parkinson of Niet Aangeboren Hersenletsel is, is dat nog meer van belang. Juist als de situatie nog stabiel is, is het verstandig om alles goed te regelen. Hoe ga je om met naderende wilsonbekwaamheid?

Wat is dat eigenlijk, ‘wilsonbekwaam’, en wat is een levenstestament, een volmacht en een wilsbeschikking? Wat kun je zelf regelen? En waar heb je je naasten, je huisarts of een notaris voor nodig? Hoe regel je alles op tijd, goed en slim?

Op 22 februari is het onderwerp van de online bijeenkomst:

Volmacht en Levenstestament

Spreker van deze avond is:   Mark Clarijs

Mark is (Levens)executeur, Nalatenschapscoach en Regelhulp, en trainer bij Samen Dementievriendelijk en coördinator van het Alzheimer Café Ermelo. Mark zal in begrijpelijke taal uitleggen welke stappen nodig zijn om je welzijn, zorg en bezit goed op jouw manier te regelen.

BreinPunt Elburg wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland Afd. Noordwest-Veluwe, Stamtafel, Espria, het Netwerk Dementie Noordwest-Veluwe, Stichting Lokale Omroep Elburg, Icare, WZU Veluwe en Stichting WIEL

Deze bijeenkomst is alleen online te volgen. Klik hier om u aan te melden: https://alzheimer.amulet.nl/community/breinpunt-elburg/107-volmacht-en-levenstestament

Bron: wiel.nl