Logo — In Elburg

Nieuws

Nachtelijke wandeltocht naar Klementbrug

31 mrt, 2022
arentthoeboecop.nl logo arentthoeboecop.nl
Nachtelijke wandeltocht naar Klementbrug — arentthoeboecop.nl

Al vele jaren zijn bestuursleden van Arent thoe Boecop aanwezig bij de herdenking van de twaalf oorlogsslachtoffers, die in de vroege morgen van 13 april 1945 bij de Klementbrug nabij Heerde sneuvelden voor het vaderland. Twee van deze slachtoffers waren de Elburger verzetsstrijders Henk Hulst (20) en Niek Rambonnet (24).

Advertentie
YouTap

In 2020, tijdens de herdenking van 75 jaar vrijheid, was het plan ontstaan om tijdens de nachtelijke uren met een groep wandelaars via de bossen naar Heerde te lopen. Die activiteit moest toen helaas vanwege de coronamaatregelen worden afgelast. Dit jaar kan deze wandeltocht wel doorgaan.

Halverwege de tocht zal in het kort iets worden verteld over de levens van Henk Hulst en Niek Rambonnet. De nachtelijke uren zijn mede bedoeld als bezinning op het drama wat zich minder dan een week voor de bevrijding nabij Heerde heeft voltrokken.

De tocht start op 13 april om 1.00 uur vanaf De Vischmarkt in het centrum van Elburg. De aankomst in Heerde zal omstreeks 6.30 uur zijn. De herdenkingsceremonie begint om 7.00 uur.

De afstand van deze tocht is ongeveer 20 kilometer. De deelnemers kunnen de keuze maken door in Heerde met een busje teruggebracht te worden naar Elburg of de hele tocht van 40 kilometer te lopen. De organisatie verzorgt onderweg voor de catering.

U kunt zich voor deze bijzondere wandeling aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Geef daarbij ook even aan of u kiest voor 20 of 40 kilometer. Verdere informatie kunt u vinden op de website:

www.arentthoeboecop.nl. Deelname aan deze wandeling is gratis.

Voor nadere inlichtingen kunt u eventueel contact opnemen met Willem van Norel ([email protected]; 684595) of met Lammert van het Goor ([email protected]; 683990).

Bron: arentthoeboecop.nl