Nieuws

Marinus Hup erelid Arent thoe Boecop

30 jan, 2023
arentthoeboecop.nl logo arentthoeboecop.nl
Marinus Hup erelid Arent thoe Boecop — arentthoeboecop.nl

Tijdens de jaarlijkse suppoostenavond van de Visafslag van Elburg werd tot zijn enorme verassing de 87-jarige Marinus Hup uit de Passestraat 16 door het bestuur van Arent thoe Boecop benoemd tot erelid.

Advertentie

In het bijzijn van ongeveer 40 vrijwilligers somde Willem van Norel ter inleiding een lijst op wat Marinus in bijna vijftig jaar allemaal als vrijwilliger voor Arent thoe Boecop had gedaan.

Marinus was vanaf de oprichting bij de historische vereniging betrokken als vrijwilliger. Daarbij heeft hij met name veel werk verzet voor de instandhouding van de voormalige Visafslag.

De voorzitter van Arent thoe Boecop, Pauline van Zweden, had voor Marinus een zeer toepasselijk gedicht gemaakt. Na het voorlezen van de dichtregels maakte zij bekend dat Marinus Hup door het bestuur van Arent thoe Boecop unaniem was benoemd tot erelid van de vereniging. Naast de zilveren speld (met Vischpoort) en een oorkonde mocht Marinus Hup ook nog een pakket met levensmiddelen in ontvangst nemen.

Maar de grootste verrassing van deze avond voor Marinus was dat zijn (enige) dochter Liesbeth met haar man Bert en zijn kleindochter Abygail achter in de zaal bleken te zitten. Een emotionele, maar vooral ook trotse Marinus Hup dankte het bestuur van Arent thoe Boecop voor deze bijzondere avond.

Bron: arentthoeboecop.nl