Nieuws

Lintjesregen in de gemeente Elburg

26 apr, 2022
elburg.nl logo elburg.nl
Lintjesregen in de gemeente Elburg — elburg.nl

Lintjesregen in de gemeente Elburg

Op 26 april heeft burgemeester Jan Nathan Rozendaal een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan twee inwoners van de gemeente Elburg. De plechtigheid vond plaats in de kapel van het voormalige Agnietenklooster in Elburg. Eén gedecoreerde is benoemd tot Lid en één gedecoreerde tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Advertentie

Anton Gerrit Vermeulen

Dhr. Vermeulen is vanaf 1990 als vrijwilliger betrokken bij de Stichting Lokale Omroep in de gemeente Elburg (LOE). Hij is verslaggever van de voetbalwedstrijden van Voetbalvereniging S.V. ’t Harde en valt ook regelmatig in als verslaggever bij andere plaatselijke voetbalverenigingen. Daarnaast is de heer Vermeulen één van de medewerkers bij het maken van de radio-uitzendingen op de zondag en presentator van een ochtendprogramma. Ook is hij verslaggever en cameraman bij radio- en tv-uitzendingen op locatie, zoals de intocht van Sinterklaas en de Nijmeegse Vierdaagse. De heer Vermeulen leidt verder nieuwe radioverslaggevers op, treedt op als beheerder en schoonmaker van het studiogebouw en als beheerder van de apparatuur. Ook verleent hij ondersteuning bij het opbouwen van uitzendlocaties. Gedurende meerdere jaren was hij als cameraman betrokken bij de tv-uitzendingen van de gemeenteraadsvergaderingen. Vanaf 2000 is de heer Vermeulen ook als vrijwilliger verbonden aan de Voetbalvereniging S.V. ’t Harde. Als scheidsrechter fluit hij een aantal wedstrijden per jaar. Ook is hij betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse G-voetbaltoernooi. De heer Vermeulen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Joey van der Weijden

Dhr. Joey van der Weijden was van 1990 tot 2020 vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Elburg en Oldebroek. Hij is gestart bij het Jeugd Rode Kruis; hij fungeerde als jeugd-EHBO’er bij evenementen, waarna hij overstapte naar de volwassenengroep. In die functie bleef hij betrokken bij het verlenen van eerste hulp bij evenementen. In 1999 begon hij met het besturen van de Personen Ambulance Materiaalwagen (PAM). Hij vervoerde minder mobiele en rolstoelafhankelijke ouderen. Verder deed hij dienst als jeugdcoördinator van het district, magazijnbeheerder, lid van het noodhulpteam en vertrouwenspersoon. De heer Van der Weijden richtte in 2014 samen met anderen de Stichting Veluwse Wens Ambulance (SVWA) op. De SVWA heeft als doel het aanbieden van comfortabel en professioneel vervoer voor mensen in een (pre)terminaal stadium met indicatie ‘ambulancevervoer’. Dit vervoer biedt de SVWA aan met het oog op het vervullen van een bepaalde wens of behoefte. De stichting laat wensen in vervulling gaan van mensen, die wonen in de provincies Gelderland, Utrecht,

Flevoland en omgeving Zwolle. De SVWA startte met 4 vrijwilligers en heeft op dit moment een enthousiast team van zo’n 130 vrijwilligers. De stichting heeft de beschikking over drie eigen wensambulances. De heer Van der Weijden is sinds 2014 voorzitter van de SVWA. Daarnaast verzorgt hij seminars en trainingen en is hij verantwoordelijk voor de logistieke processen. Hij zorgt ervoor dat de ambulances gereed zijn voor het vervullen van de wensen. Zo nu en dan gaat de heer Van der Weijden zelf ook mee als chauffeur of als begeleider. De heer Van der Weijden is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In zijn persoonlijke toespraken dankte de burgemeester de twee gedecoreerden voor hun langdurige vrijwillige inzet voor de samenleving. Ook had burgemeester een bijzonder woord van dank voor hen die de moeite hebben genomen de gedecoreerden voor te dragen voor een lintje.

Bron: elburg.nl