KV Elburg zet de lijn van de zaalcompetitie door

24 apr, 2022
kvelburg.nl logo kvelburg.nl
KV Elburg zet de lijn van de zaalcompetitie door — kvelburg.nl

Elburg 1 begon de tweede helft van de veldcompetitie uitstekend en pakte tegen het sterke Nääs uit Enschede de twee punten. Op het zonnige Burg. Bode sportpark werd het 17-12 in Elburgs voordeel. Hiermee stelde het team het 2e klasserschap feitelijk veilig.

Na het enerverende slot van de zaalcompetitie met de beslissingswedstrijden tegen Kesteren, het kampioenschap en promotie was de voorbereiding op de veldcompetitie maar kort. Meteen op de eerste zaterdag stond er al weer een wedstrijd gepland. Nääs uit Enschede was de tegenstander en Elburg was nog niet vergeten dat men destijds de uitwedstrijd in Enschede kansloos had verloren.
In deze wedstrijd liet het team zien dat het was gegroeid tijdens de zaalcompetitie. Elburg had vanaf het begin de wedstrijd in handen en alleen in de beginfase kon Nääs bijblijven (2-2). Daarna sloeg Elburg al een gaatje (7-4) en daar had Nääs geen antwoord op. Uit alle macht probeerde men in het spoor van de Elburgers te blijven maar het verschil bleef. Er werd gerust bij de stand 9-5.
Na rust zagen de toeschouwers een zelfde spelbeeld. Elburg had steeds het antwoord op een doelpunt van Nääs zodat het verschil van vijf doelpunten in stand bleef. Zo speelde Elburg geroutineerd de wedstrijd uit. De winst kwam niet in gevaar.
Coach Jackie de Vries was tevreden over het optreden van zijn team. “Echt weer een teamprestatie’ aldus De Vries. “Iedereen speelde in dienst van het team en dat heeft de doorslag gegeven”.