KV Elburg op weg naar het kampioenschap en promotie

4 apr, 2022
kvelburg.nl logo kvelburg.nl
KV Elburg op weg naar het kampioenschap en promotie — kvelburg.nl

Elburg 1 speelde zaterdagmiddag in Westerhaar tegen SDO 1, de laatste wedstrijd in de reguliere zaalcompetitie. Die competitie krijgt overigens nog een vervolg. Elburg won de wedstrijd overtuigend met maar liefst 9-30 en speelt beslissingswedstrijden.

Met deze uitslag was het geen vraag meer wie het beste team in deze poule had. Alleen in de eerste wedstrijd tegen Achilles Almelo verslikte Elburg zich een beetje. Verder werden alle wedstrijden, meestal ruim, gewonnen.
Vorige week kon SDO in ’t Huiken nog enigszins weerstand bieden aan de Elburger dadendrang. Elburg won toen overigens vrij gemakkelijk met 21-10.
Zaterdag in de uitwedstrijd tegen SDO pakte Elburg helemaal goed uit. SDO werd overklast. Elburg speelde gemakkelijk en vrij uit en stond bij rust al met 5-13 voor.
Na de rust pakte Elburg snel de draad weer op. Mooie aanvallen werden vlot afgerond met een doelpunt zodat er veel te genieten viel. Bij de stand 9-30 floot de scheidsrechter voor het einde. Coach Jackie de Vries was na afloop vol lof over zijn team: “Echt weer een teamprestatie. Ik heb genoten van het team en prachtig dat de 30 doelpunten eerlijk waren verdeeld tussen de dames en de heren”.
Dit resultaat geeft Elburg recht op twee beslissingswedstrijden tegen de nummer 2 van de andere poule in de 3e klas C. Zaterdagavond bleek dat dit Kesteren 1 uit Kesteren was. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 9 en zaterdag 16 april. De winnaar hiervan promoveert naar de 2e klas van het KNKV.

De doelpunten tegen SDO kwamen van:
Noah de Jong 7; Corné Prins 6; Rik Westland 5; Danique uit de Fles 4; Etienne uit de Fles 3; Emma Veldkamp 3; Naomi van Rossem 2.

Aanstaande zaterdag 9 april staat dus de eerste beslissingswedstrijd tegen Kesteren op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ’t Huiken en begint om 19.00 uur.

Bron: kvelburg.nl