Nieuws

KV Elburg maakt het waar: kampioen en promotie!

17 apr, 2022
kvelburg.nl logo kvelburg.nl
KV Elburg maakt het waar: kampioen en promotie! — kvelburg.nl
Elburg 1 pakte zaterdag in de beslissende wedstrijd tegen Kesteren 1 haar kans. In de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen won Elburg met duidelijke cijfers van Kesteren. Het werd 14-20 en dat betekende voor Elburg het kampioenschap in de 3e klas C en daarmee promotie naar de 2e klas. Een prachtig resultaat voor de hele selectie van de vereniging die dit jaar onder leiding staat van Jackie de Vries en Rico Smit.
Vorige week was na de thuiswedstrijd tegen Kesteren het kampioenschap nog lang niet zeker. Elburg won toen nipt met 16-15 maar liet in die wedstrijd niet haar beste korfbal zien. Dat was in de uitwedstrijd zaterdagavond in Kesteren wel anders. Iedereen begreep wat er op het spel stond.
Gesteund door een grote groep Elburger supporters, natuurlijk voorzien van trommels en toeters, speelde Elburg praktisch vanaf het begin een gewonnen wedstrijd. De winst kwam overigens niet zomaar tot stand. Kesteren liet zien ook over een goed team te beschikken, met veel inzet en veerkracht. Zo ging de wedstrijd tot 2-2 gelijk op maar toen sloeg Elburg een gaatje van vier doelpunten (3-7). In feite kwam Kesteren deze achterstand niet meer te boven.
Elburg moest hard werken voor de doelpunten maar dat gold ook voor Kesteren. Zo maakten beide teams er een aantrekkelijke wedstrijd van, met veel strijd en inzet. Beide teams werkten hard, scoorden om en om maar de marge van drie of vier doelpunten in Elburgs voordeel bleef bestaan. De ruststand was 8-11.
Ook na rust bleef de wedstrijd het aankijken meer dan waard. Kesteren probeerde bij Elburg in de buurt te blijven maar het verschil in doelpunten bleef bestaan. Halverwege de tweede helft bij de stand 9-15 was niemand van Elburg meer ongerust over de einduitslag. Coach Jackie de Vries wisselde naar hartenlust. De overwinning en promotie kwam niet meer in gevaar. Elburg speelde de wedstrijd geroutineerd uit en won verdiend met 14-20.
Natuurlijk was er grote vreugde bij de kampioenen. Het kampioenschap werd
uitbundig gevierd. De tweede klas in de zaal wacht!
De doelpunten kwamen van:
Danique uit de Fles 5; Etienne uit de Fles 4; Emily van der Linde 3; Rik Westland 2; Corné Prins 2; Emma Veldkamp 2; Noah de Jong 1; Naomi van Rossem 1.
Aanstaande zaterdag 23 april begint de veldcompetie alweer. Veel Elburger teams spelen een thuiswedstrijd. Elburg 2 speelt om 14.00 uur tegen SKF 5. Elburg 1 speelt om 15.30 uur tegen Nääs 1 uit Enschede.

Bron: kvelburg.nl