20 mrt, 2022
kvelburg.nl logo kvelburg.nl
KV Elburg boekt belangrijke overwinning — kvelburg.nl

Het was zaterdagavond erop of eronder voor KV Elburg. Verlies betekende dat
het kampioenschap uit beeld raakte, winst gaf zicht op het kampioenschap en spelen van beslissingswedstrijden. Elburg speelde opnieuw een goede wedstrijd en won verdiend met 23-18.

Elburg had de uitwedstrijd tegen Achilles in Almelo verloren maar achteraf gaf het team aan dat dit verlies onnodig was geweest. Feit was wel dat de thuiswedstrijd tegen Achilles in ieder geval gewonnen moest worden om het spelen van beslissingswedstrijden (voorlopig) veilig te stellen.
Beide teams maakten er voor een goed bezette tribune een leuke wedstrijd van. De eerste twintig minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Via 4-4 nam Elburg bij de stand 9-9-het heft stevig in handen. De Elburgers liepen nog voor rust uit naar 15-10 en maakten hierbij dankbaar gebruik van een doelpuntloze periode van Achilles.
Na rust kwam Elburg zelfs op een 16-10 voorsprong en dit verschil kwam Achilles in de tweede helft niet meer te boven. Toch gaf het team zich niet gemakkelijk gewonnen. Het kwam nog een keer terug in de wedstrijd maar verder dan 19-16 liet Elburg het niet komen. De winst kwam met de eindstand van 23-18 niet in gevaar zodat de twee punten terecht gevierd konden worden.
Coach Jackie de Vries was na afloop een blijde coach. “Ik ben trots op het team, deze terechte winst is echt een teamprestatie”.

De doelpunten kwamen van:
Corné Prins 7; Emily van der Linde 5; Rik Westland 5; Jeffrey Prins 2; Benji Sjardijn 1; Noah de Jong 1; Etienne uit de Fles 1; Emma Veldkamp 1.

Aanstaande zaterdag 26 staan er vooral uitwedstrijden gepland. Elburg 1 speelt in sporthal ‘t Huiken om 19.00 uur een inhaalwedstrijd. De tegenstander is SDO 1 uit Westerhaar.

Bron: kvelburg.nl