Logo — In Elburg

Nieuws

Koor-/samenzangavond in Elburg

3 mrt, 2022
sgpelburg.nl logo sgpelburg.nl
Koor-/samenzangavond in Elburg — sgpelburg.nl

Eerste concert Christelijk Mannenkoor

Advertentie
YouTap

Op zaterdagavond 12 maart treedt het Christelijk Mannenkoor ‘t Harde sinds lange tijd weer op. Als gevolg van de Covid-pandemie lagen de koorrepetities en concerten nagenoeg stil. Nu het weer kan, zingen de mannen weer naar hartelust. Deo volente zaterdagavond 12 maart zingen ze op uitnodiging van SGP Elburg in de St. Nicolaaskerk te Elburg.

“Zo’n twee weken geleden werd ik benaderd door Arjan Klein van de SGP”, zo verteld bestuurslid Gerrit Smit. “Hij vroeg me of ons koor zin heeft om op zaterdagavond 12 maart mee te werken aan een koor- en samenzangavond. Ik heb die vraag bij de koorleden neergelegd en daar is veel animo voor!” Het mannenkoor, wat ruim 100 leden telt, zingt een breed repertoire van geestelijke liederen en psalmen. Het programma van 12 maart zal veel liederen bevatten die passen bij de lijdenstijd, voorafgaand aan Pasen.

SGP-lijsttrekker Arjan Klein is een liefhebber van mannenkoren. “Muziek, en in het bijzonder zang, is een grote verrijking in het leven. Ik luister graag naar klassieke muziek en kooruitvoeringen. Mannenkoren scoren bij mij hoog en ik vind het heerlijk om dan luid mee te zingen. Tijdens het zingen kunnen emoties als blijdschap en verdriet, twijfel of dankbaarheid geuit worden.”

De SGP’er is blij dat hij met zijn mede-kandidaten gastheer voor het koor en publiek mag zijn. “We hopen dat er zaterdagavond veel mensen komen luisteren en zingen. De kerk is ruim genoeg. De koorzang wordt afgewisseld met samenzang en oud-Elburger dominee J. Westerink van Urk zal een korte meditatie houden.”

De koor- en samenzangavond vind plaats op zaterdagavond 12 maart 2022 in de Grote of St. Nicolaaskerk te Elburg. Aanvang 19:30 uur, vrije entree.

Bron: sgpelburg.nl