Nieuws

Kano-ongeval op Veluwemeer

22 jul, 2022
knrm.nl logo knrm.nl
Kano-ongeval op Veluwemeer — knrm.nl

Donderdagmiddag rond 15:00uur werd de bemanning van KNRM reddingboot Evert Floor uit Elburg opgeroepen voor een zgn. PRIO1 ‘man over boord’ melding. 

Advertentie

In eerste instantie betrof de melding alleen een meisje dat in het water lag maar al snel werd duidelijk dat het ging om een gezin dat met een kano omgeslagen was op het Veluwemeer. Terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het meisje werd de moeder gevonden. Voor haar kwam hulp echter te laat.

Samen met de massaal toegestroomde hulpdiensten is daarna nog gezocht naar de twee andere opvarenden van de kano. Toen deze diezelfde middag niet gevonden werden en de overlevingskansen nihil geacht werden werd de zoekactie door de Kustwacht gestaakt en heeft de politie het overgenomen.

Naast het leed wat ongevallen als deze bij de direct betrokkenen teweeg brengt, hebben ze ook een grote impact op de bemanning. Daarom worden ze bij terugkomst in het boothuis uitvoerig besproken, zodat er ruimte is om je verhaal te doen. Daarbij zijn teamleden aanwezig die getraind zijn in eerstelijns traumaopvang.

Bron: knrm.nl