Nieuws

Indrukwekkende avond over middelengebruik

2 dec, 2022
algemeenbelangelburg.nl logo algemeenbelangelburg.nl
Indrukwekkende avond over middelengebruik — algemeenbelangelburg.nl

Elburg – Afgelopen donderdagavond was Arjan van Roon van Tactus Verslavingszorg, op uitnodiging van Algemeen Belang, de gastspreker tijdens een avond over middelengebruik. Op een interactieve manier heeft hij ons uitgelegd welke middelen er zijn, wat de gevolgen zijn van middelengebruik en hoe zit het met het gebruik onder jongeren en volwassenen in Elburg. Raadslid Liesbeth ten Have: ‘Met deze avond willen we het gesprek aangaan met ervaringsdeskundigen als het gaat om het gebruik van middelen als drugs en alcohol’. Ook raadsleden van de VVD-fractie waren aanwezig en een aantal ‘moedige moeders’. Zij zijn de ouders van jongeren die een verslavingsprobleem hebben of hebben gehad.

Advertentie

Hun aanwezigheid gaf de avond een extra lading. Zij hebben hun ervaringen met de aanwezigen gedeeld. Indrukwekkende en aangrijpende verhalen van moeders die al jaren te maken hebben met de verslaving van hun kind. Eén van de moeders zei geëmotioneerd: ‘Verslaving is een ziekte van het hele gezin’. Naast het verdriet om hun kind worden zij ook geconfronteerd met onbegrip, eenzaamheid en machteloosheid. Deze moeders helpen elkaar als lotgenoten en nodigen ook andere ouders die in een vergelijkbare situatie zitten van harte uit om zich bij hen aan te sluiten. (meer informatie: [email protected]).

Het was de aanwezigen van de avond wel duidelijk dat middelengebruik meer kapot maakt dan ons lief is. De moedige moeders deden met klem een oproep aan de aanwezigen: ‘Laat zorg- en welzijnsorganisaties, de gemeente, politie, ouders, het onderwijs, kerken, verenigingen en alle andere betrokkenen intensiever gaan samenwerken op dit dossier. Voor onze kinderen is dat (te) laat maar laten we zorgen dat er niet meer jongeren en volwassen afhankelijk worden van middelen.’

Bron: algemeenbelangelburg.nl