Nieuws

Expositie van schilderijen van Cees de Kleppe

1 sep, 2022
arentthoeboecop.nl logo arentthoeboecop.nl
Expositie van schilderijen van Cees de Kleppe — arentthoeboecop.nl

Tijdens de Botterdagen zal in het Gruithuis aan de Krommesteeg 11 in Elburg een tentoonstelling worden gehouden over de schilderijen van Cees Nagelhout (1935-2012). Dit jaar is het tien jaar geleden dat Cees Nagelhout (Cees de Kleppe) stierf. Met zijn overlijden verdween een karakteristieke Elburger uit de samenleving.

Advertentie

Cees Nagelhout was in het dagelijks leven huisschilder. Daarnaast schilderde en tekende hij in zijn vrije tijd veel havengezichten, botters, zeegezichten en vissersportretten. In zijn jonge jaren mocht Cees ongeveer tien jaar leerling zijn van zijn grote Meester, de kunstschilder en musicus Jos Lussenburg.

Het oorspronkelijke plan was om in januari van dit jaar, gelijktijdig met de presentatie van de publicatie over de Elburger bijnamen, een expositie in te richten met schilderijen van Cees Nagelhout. Dat kon helaas niet doorgaan vanwege de toen geldende beperkende corona-maatregelen.

Het levensverhaal van Cees de Kleppe staat uitgebreid beschreven in publicatie nummer 111 van Arent thoe Boecop over de Elburger bijnamen. Bij dit artikel zijn ook de vele gezegdes, uitdrukkingen en spreuken van Cees Nagelhout opgetekend.

Tijdens het komende Botterweekend kan de tentoonstelling in het Gruithuis gratis worden bezocht op donderdagmiddag 8 september van 14.00 uur tot 17.00 uur; op vrijdag 9 september van 10.00 uur tot 12.00 uur; van 14.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag 10 september is de expositie doorlopend geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Voor nadere inlichtingen kan eventueel contact worden gezocht met Willem van Norel ([email protected]; tel. 0525-684595).

Bron: arentthoeboecop.nl