Nieuws

EVV en Toch Gekregen slaan de handen ineen

25 mrt, 2022
evv-elburg.nl logo evv-elburg.nl
EVV en Toch Gekregen slaan de handen ineen — evv-elburg.nl

De laatste jaren is er een goede verstandhouding ontstaan tussen volleybalvereniging EVV Bultman-Hartholt en de IJsclub Toch Gekregen. Dit heeft al geleid tot diverse mooie samenwerkingsverbanden, waarbij EVV met warme gevoelens terug denkt aan het mogen gebruiken van de ijsbaanlocatie voor trainingen tijdens het binnensportverbod als gevolg van corona, en als locatie voor het Arie Zwijnenburg beachtoernooi.

Advertentie

Beide voorzitters kwamen afgelopen najaar bij elkaar om te praten over een verdere intensivering van deze samenwerking. Ze hebben toen een denktank/commissie Samen-Is-Meer opgericht, waarin diverse geledingen uit beide verenigingen zijn vertegenwoordigd. Daar zijn al enkele leuke ideeën uit gekomen, zoals:

  • Er kunnen over-en-weer gasttrainingen worden gegeven, denk bijvoorbeeld aan : schaatsers zijn gewend om laag te zitten, en dat moet je in het achterveld als volleyballer ook; volleyballers hebben een techniek om te vallen en snel weer door te gaan, dat is voor schaatsers ook erg handig;
  • EVV gaat de snert-activiteiten uitbreiden door ook te serveren op de ijsbaan;
  • Toch Gekregen gaat zelfgemaakt waterijs serveren bij het Arie Zwijnenburg beachtoernooi;
  • bij de volgende Veluwemeertocht gaat EVV samen met Toch Gekregen zorgen voor de koek-en-zopie (en snert) bij het Veluwestrand;
  • elk jaar kunnen 12 leden van Toch Gekregen mee doen aan het gezellige oliebollenmixtoernooi van EVV;
  • als er natuurijs ligt en Toch Gekregen organiseert een toertocht, dan krijgt EVV 20 voorinschrijvingsplaatsen voor schaatsliefhebbende volleyballers;

Maar uiteraard heeft een dergelijke samenwerking wel de nodige draagkracht nodig vanuit de verenigingen. Om dat te bewerkstelligen wil de commissie niet over de spreekwoordelijke één nacht ijs gaan (red. : excuses voor deze erg flauwe woordgrap), en ook alle leden van beide verenigingen de gelegenheid geven om hun input/mening hierover te geven.

Omdat het idee is om hier al deze zomer tijdens het beachseizoen mee te gaan beginnen, kan de inventarisatie bij EVV niet wachten tot de Algemene Leden Vergadering dit najaar. Daarom is besloten om via bijgaand invulformulier je ideeën/mening te geven over de hierboven uiteengezette plannen. Dat kan ook anoniem, mocht je dat willen.

Klik hier om je suggesties door te geven

Tegelijkertijd met deze inventarisatie onder de EVV-leden doet Toch Gekregen dit ook onder haar leden.

Over 2 weken zal de commissie weer een plenaire bijeenkomst hebben, om alle dan ontvangen input van de leden te verwerken, en daarop te beslissen wat de vervolgstappen zijn voor de samenwerking. Ze hebben ons (site-redactie) beloofd dat ze dit voor medio mei met ons zullen delen voor publicatie.

Wederom een mooi initiatief van deze twee verenigingen die elkaar in een moeilijke tijd hebben gevonden, daarop floreren, en samen verder willen groeien.

Bron: evv-elburg.nl