Botterdagen

Datum

07 Sep

Locatie

Elburg, Haven

Botterdagen

Ieder jaar in het tweede weekend van september vinden de Botterdagen in Elburg plaats. De Botterdagen duren drie dagen en de mooie vestingstad Elburg staat in het teken van botters, ambacht, monumenten en vis.

De Botterdagen zijn een reeks van activiteiten en evenementen die georganiseerd worden rondom de historische botters die in Elburg gebouwd worden en gebruikt worden voor visserij. Tijdens de Botterdagen worden er diverse activiteiten georganiseerd waaronder een botterparade, botter- en visserijdemonstraties, een markt met lokale producten, muziekoptredens en kinderactiviteiten.

Een van de hoogtepunten van de Botterdagen is de vlootschouw, waarbij de botters door de stad varen en langs de kade worden tentoongesteld. Bezoekers kunnen ook aan boord gaan van een botter voor een rondvaart en de gelegenheid hebben om de botters van dichtbij te bekijken.

De Botterdagen zijn een unieke gelegenheid om de historische botters van Elburg te zien en meer te weten te komen over de visserij in de stad. Het is een leuke en educatieve ervaring voor zowel volwassenen als kinderen. Het evenement trekt veel bezoekers en biedt een kans om de lokale cultuur en geschiedenis te verkennen.