ESC trekt aan het kortste eind in de derby tegen DSV’61 2-1

17 okt, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
ESC trekt aan het kortste eind in de derby tegen DSV’61 2-1 — elburgersc.nl

Op zaterdagmiddag stond de derby in Doornspijk op het programma tegen DSV’61. Op een nat sportpark De Haere bleef de motregen uit de lucht vallen, het publiek had dan ook de nodige paraplu’s meegenomen van huis. Bij opkomst op het veld werden beide elftallen verwelkomt met diverse rookpotten en fakkels. Iets wat hoort bij deze derby.

Op het hoofdveld met natuurlijk gras werd menig duel uitgevochten op de natte grasmat. Beide elftallen gingen meteen de strijd aan met elkaar. Bij een voorzet in de 13e minuut voor het doel van ESC probeerden DSV’61 gelijk snoeihard de 1-0 binnen de touwen te knikken. Helaas klapten Martijn Lieferink en Ron Hofmeijer van DSV’61 bij deze actie keihard met de hoofden tegen elkaar, met een dik oog en bloedende wenkbrauw konden beide spelers het veld verlaten. Na deze twee wissels bleven de Doornspijkers de bovenliggende partij. In de 24e minuut leverde dat de 1-0 op via een treffer van Martijn Smals. Na deze tegentreffer kwam de Elburgers beter in de wedstrijd en zochten meer en meer het vijandelijke doel op. In de 44e minuut schoot Donny Mulder de gelijkmaker binnen, na een slippertje van doelman Laurens Dekker die een schot moest lossen.

In de pauze zocht aanwezige het publiek even een droog plekje op en deed zicht te goed aan iets warms in de kantine van DSV’61. De tweede helft gingen beide teams weer de strijd aan, met vele hoge ballen. Wat ook menig kopduel opleverde. Tijd om rustig een bal aan te nemen was er niet, meteen waren er een of meerdere tegenstanders in de buurt op het duel aan te gaan. Van opbouwen en de bal rond spelen was geen sprake. De gele kaarten werden aan beide zijden netjes verdeeld, ieders drie. Na iets meer dan een uur spelen was DSV’61 dichtbij de 2-1, maar de bal belandde op de paal. In de 66e minuut bracht ESC hoofdtrainer Thom Ruitenberg en Daan van Ommeren in het veld voor Emre Sahan en Danny Bovendorp. De jacht op de voorsprong was geopend voor de Elburgers. Vijf minuten later zag scheidsrechter Pouls een strafschop voor ESC, na een handsbal van een speler van DSV’61 in een scrimmage voor het doel van de Doornspijkers. Een uitgelezen kans voor Donny Mulder om ESC op een 1-2 voorsprong te zetten. Donny Mulder zag zijn inzet gestopt worden door keeper Laurens Dekker, die naar de juiste hoek ging. Tien minuten voor tijd kwam DSV’61 weer op voorsprong door een treffer van Mark van Klompenburg. Toch gaven de Elburgers de strijd niet op en gingen voor de gelijkmaker. Max Lamberink en Luca van der Hulst kwamen nog het veld in voor Donny Mulder en Yanick Verweij. Het leverde nog wel een paar kleine kansen op maar tot een treffer leidde het niet.

Komende week is er geen competitie voetbal, maar zijn er wedstrijden om de beker. Op zaterdag 29 speelt ESC thuis tegen Zwart Wit ’63 uit Harderwijk om 14.45 uur.

Bron: elburgersc.nl