ESC in de zorgen na verlies in derby tegen DSV ‘61

13 mrt, 2023
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
ESC in de zorgen na verlies in derby tegen DSV ‘61 — elburgersc.nl

Nadat een leger aan vrijwilligers op zaterdag ochtend het hoofdveld sneeuwvrij had gemaakt. Kon ’s middags om 14.45 uur onder een stralende zon toch nog de derby ESC – DSV ’61 doorgang vinden. Het publiek was in grote getale komen opdraven voor deze derby, mede voordat vrijwel alle overige wedstrijden in de regio waren afgelast. Voor de kassa’s stond al een lange rij om binnen te komen. Nadat alle circa 500 toeschouwers een plekje hadden gevonden op de tribune of langs het veld kon de wedstrijd beginnen. Bij opkomst van beide elftallen werden er diverse rookpotten in de kleuren blauw en oranje ontstoken. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken boven het Burgemeester Bode Sportpark kon scheidsrechter Van de Burg eindelijk fluiten voor de aftrap.

Het vonken vlogen er in het begin niet vanaf. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. DSV ’61 stond goed compact achterin te verdedigen en liet ESC het spel maken. De Elburgers konden echter geen ruimte vinden voor een uitgespeelde mogelijkheid. Een schot van afstand of een hoekschop was het hoogst haalbare. Af en toe kwamen de Doornspijkers eruit, maar ook ESC gaf achterin weinig weg. Pas vijf minuten voor rust was er even opwinding na een opstootje. Met een doelpuntloze 0-0 zochten beide teams de kleedkamers op.

Bij het begin van de tweede helft werden er wederom blauwe en oranje rookpotten ontstoken. Dat was niet het enige vuurwerk langs de lijn, een aantal keren was er knalvuurwerk tijdens de wedstrijd te horen. DSV ’61 keeper Laurens Dekker kreeg nog een aantal keren wat sneeuwballen in zijn strafschopgebied gegooid door de jeugd. Hij liet zich hier echter niet van de wijs brengen en keepte een uitstekende wedstrijd. Na rust mocht Patrick Visser zijn opwachting maken bij DSV ’61 om meer druk naar voren te generen voor het team uit Doornspijk. De verwachting was dat ESC hierdoor iets meer ruimte zou krijgen in de defensie van DSV ’61. De tweede helft was een iets opener dan de eerste helft maar ook in de tweede helft werd er weinig weggegeven aan beide zijden. Er werd door beide teams werden pittige duels uitgevochten, maar grote kansen waren er niet. ESC trainer Siemen Lindeboom bracht in de tweede helft nog Rijk Jansen en Emre Sahan voor Yanick Verweij en Luca van der Hulst. Even was er opwinding nadat Donny Mulder onderuit ging in de zestien meter na een overtreding van de Doornspijkers. Maar helaas liet Donny Mulder zich iets te opzichtig vallen door de ogen van de scheidsrechter waardoor er geen strafschop werd gegeven. Een beslissing waar iedereen zich wel in zou kunnen vinden. Als allerlaatste redmiddel stuurde DSV ’61 de 38e jarige spits Alfred Hofmeijer het veld in. Drie minuten voor tijd ging deze geroutineerde en sluwe spits iets overtuigender naar de grond in de zestien meter, na een duel met Richard Boer van ESC. De scheidsrechter kende tot ontsteltenis van de Elburgers een strafschop toe. Patrick Visser stuurde ESC keeper Finn van der Heide naar de verkeerde hoek en bracht DSV ’61 op een 0-1 voorsprong. In de laatste minuten probeerde de Doornspijkers de overwinning over de streep te trekken. Natuurlijk ging dit gepaard met de geijkte middelen zoals wissels en op de grond liggen om zoveel mogelijk tijd te rekken. Dit tot afgrijzen van de Elburgers die zich hierdoor lieten provoceren en zelfs een rode kaart opleverde voor een leider van ESC.

In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdienden ging DSV ’61 er dus met de 3 punten vandoor en bracht ESC hiermee nog dieper in degradatiezorgen. Met nog zes wedstrijden te spelen staat ESC op een 9e plaats op de ranglijst. De achterstand op Terschuurse Boys bedraagt 2 punten (die nog een wedstrijd minder gespeeld hebben) en 5 punten achter op Zwart Wit ’63. Zes finales om op een veilige 8e plaats op de ranglijst te komen. Volgende week mag ESC het opnemen tegen Zwart Wit ’63 uit Harderwijk, gevolgd door een thuiswedstrijd op 25 maart om 14.45 uur tegen KVVA uit Amersfoort.

Bron: elburgersc.nl