Nieuws

ESC behaald een punt in de laatste minuut in de derby tegen DSV’61

19 apr, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
ESC behaald een punt in de laatste minuut in de derby tegen DSV’61 — elburgersc.nl

Op een zonovergoten sportpark De Haere in Doornspijk, stond de derby DSV’61 tegen ESC op het programma. De met groten getale opgekomen supporters zorgden voor een prachtige entourage. Bij opkomst van biede elftallen werd en vuurwerk afgestoken. En het duurde even voordat de oranje en blauwe rookwolken waren opgetrokken. De spelers hadden er zin in en er werd gestreden binnen de lijnen. Rico Rianto kwam goed voor zijn man en tikte in de 14e minuut beheerst de openingstreffer binnen namens de Elburger SC. In de 28e minuut maakte Martijn Lieferink de gelijkmaker voor DSV’61. Met deze stand gingen beide elftallen ook de rust in.

De tweede helft ging verder zoals we begonnen waren, met veel strijd, inzet en overtredingen. In de 55e minuut kopte Jeffrey Scheurs vanuit een hoekschop de Doornspijkers op een 2-1 voorsprong. Een wedstrijd met overigens totaal 10 gele kaarten (6x DSV’61 en 4x ESC). Twee van deze gele kaarten waren voor Stephan Bakker van DSV’61. En hij mocht dus met een rode kaart van het veld vertrekken. Met een man meer gingen de Elburgers op zoek naar de gelijkmaker. En deze beloning kwam in de 90e minuut. Net als vorige week scoorde Sven Wastenecker voor ESC. En zeer vermakelijke wedstrijd voor het publiek.

Komende zaterdag speelt ESC om 14.45 uur een thuiswedstrijd in Elburg tegen Swift ’64.

Bron: elburgersc.nl