Nieuws

Elburgse (sport)verenigingen evalueren alcoholconvenant

26 apr, 2022
elburg.nl logo elburg.nl
Elburgse (sport)verenigingen evalueren alcoholconvenant — elburg.nl

Wie in gemeente Elburg bij een vereniging wil, heeft keuze genoeg. Daarbij hoort ook vaak een gezellige kantine met hapjes en drankjes. Maar soms ligt alcoholmisbruik op de loer. Met het alcoholconvenant beloven sportverenigingen, dorps- en gemeenschapshuizen en de gemeente Elburg hun best te doen om verantwoord alcoholgebruik te stimuleren. Op maandag 11 april kwam iedereen bij elkaar voor een tussentijdse evaluatie.

Advertentie

Door corona is veel dicht geweest, zo ook de verenigingen. Nu alle maatregelen zijn opgeheven, kwam het moment om het alcoholconvenant te evalueren. In het convenant zijn afspraken vastgelegd over het aanbieden en gebruiken van alcohol, om zo de gezondheid en veiligheid te waarborgen. Wethouder Willem Krooneman en de sportverenigingen, dorps- en gemeenschapshuizen in de gemeente Elburg waren aanwezig om stil te staan bij de gemaakte afspraken.

Informatie verstrekken

De aanwezigen zullen onder andere meer informatie verstrekken over verantwoord alcoholgebruik onder hun leden, de barmedewerkers instructies meegeven over verantwoord alcoholschenken en dronken verenigingsleden de toegang weigeren. Team Fit (via JOGG) was aanwezig om extra aandacht te geven aan het belang van een gezonde kantine. Ook dat is een belangrijk punt waarop verenigingen verbeterpunten kunnen aanbrengen.

De maatregelen in het convenant zijn niet nieuw en gelden tot zeker 2023. Met deze bijeenkomst laten de sportverenigingen, dorps- en gemeenschapshuizen zien dat zij zich nogmaals committeren aan de doelstellingen.

Bron: elburg.nl