Nieuws

Elburger SC speelt gelijk tegen het ongeslagen SEH Heerde

1 nov, 2023
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
Elburger SC speelt gelijk tegen het ongeslagen SEH Heerde — elburgersc.nl

ESC hoofdtrainer Raoul Jessurun heeft de herfstvakantie gebruikt om te oefenen tegen VSCO’61 (1-4 winst) en VVOG 2 (1-3 verlies). Na lang blessureleed maakte Joël eindelijk zijn eerste minuten voor ESC dit seizoen. Deze zaterdagmiddag mocht de Elburger SC het thuis opnemen tegen SEH uit Heerde, dat alle voorgaande vier duels had gewonnen. Joël Schenk mocht meteen vanaf de aftrap beginnen. ESC moest het echter stellen zonder Donny Mulder vanwege een kuitblessure, hij zat gelukkig wel op de bank. Na tien minuten spelen lukte het Luca van der Hulst niet om een dieptebal te onderscheppen. In eerste instantie kon keeper Finn van der Heide nog redding brengen voor ESC. Maar in de rebound scoorde de aanvaller van SEH de 0-1. Deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel, dit tot opluchting van de Elburgers. Na twintig minuten kreeg ESC de eerste corner wat geen gevaar opleverde. SEH speelde geduldig en wachtte rustig op hun spaarzame aanvallen af. De kansen in de eerste helft waren schaars aan beide kanten. Ramon Flokstra speelde zich vlak voor rust nog mooi vrij, maar zijn uithaal ging over de lat van het doel van de Heerdenaren.

Advertentie

Na rust bracht ESC hoofdtrainer Raoul Jessurun, Donny Mulder en Bert-Jan Kragt in voor Mats van Dieren en Daan van Ommeren. In deze tweede helft trok ESC alle schroom van zich af en ging op zoek naar een treffer. Echter in de 56e minuut leek SEH wederom op voorsprong te komen door een doelpunt. Maar ook deze treffer ging niet door wegens buitenspel. In de 70e minuut probeerde Donny Mulder een voorzet met een omhaal binnen te werken. Helaas lukte dit maar half en in het vervolg van deze actie kon Max Lamberink net niet bij de bal komen. Acht minuten later was het wederom Max Lamberink die dichtbij de 1-0 was, maar zijn kopbal werd gered door de keeper van SEH. Een paar minuten later was het Bert-Jan Kragt, die net niet goed bij de bal kon komen om op het doel te koppen. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd SEH nog een keer gevaarlijk, maar deze keer ging de bal voorlangs het doel. In blessuretijd leverde een overtreding van SEH op Danny Bovendorp nog een vrije trap op voor ESC. Dit leverde een enorme frustratie op bij de Heerdernaren, aanvoerder Michiel de Gooijer van SEH gooide de bal vervolgens in het gezicht van ESC aanvoerder Richard Boer. Dat leverde hem een directe rode kaart op. De scheidsrechter floot daarna echter meteen af, waardoor de laatste kans voor ESC uit de vrije trap helaas verloren ging.

Er staan nu twee uitwedstrijden op het programma voor de Elburger SC. Volgende week uit de rode lantaarndrager vv Wilsum op sportpark De Wijde Blik in Wilsum. Op zaterdagmiddag 11 november reist ESC af naar Putten voor de wedstrijd tegen koploper Rood-Wit ’58, dat alle vijf de wedstrijden tot nu toe heeft gewonnen. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur. Pas op zaterdag 18 november speelt ESC weer thuis, om 14.45 uur tegen Lelystad ’67.

Bron: elburgersc.nl