Nieuws

Elburger SC op pure wilskracht langs Swift ’64

24 apr, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
Elburger SC op pure wilskracht langs Swift ’64 — elburgersc.nl

Tegen Swift ’64 mocht de Elburger SC aantreden in nieuwe schitterende tenues. Niet alleen de eerste selectie heeft nieuwe kleding, maar de gehele vereniging is in het nieuw gestoken. ESC 1 en ESC VR1 dragen dezelfde outfits met dezelfde sponsoren, maar de jeugd en senioren hebben andere sponsoren op het shirt en broek.

Advertentie

Na tien minuten spelen tegen Swift ’64 schoot Donny Mulder namens ESC, met een prachtige halve omhaal de bal over de lat. Halverwege de eerste helft ging het mis in de defensie van de Elburgers, Swift ’64 kreeg de 0-1 op een presenteerblaadje. Binnen zes minuten was het echter weer gelijk. Donny Mulder ging goed door tot de achterlijn en via zijn voorzet kon Max Lamberink de 1-1 binnen tikken. Vlak voor rust kregen de mannen uit Swifterbant nog een mogelijkheid, maar daar bleef het bij in de eerste helft.

In de tweede helft namen de mannen van ESC trainer Siemen Lindeboom het initiatief. Na een eerste kans van Donny Mulder die geen treffer opleverde, was het in de 64e minuut wel raak. Wederom de tandem Max Lamberink/Donny Mulder. Deze keer was het Max Lamberink met een loepzuivere voorzet die Donny Mulder bediende. Met een uitgemeten kopbal in de verre hoek scoorde hij de 2-1. Twee minuten later had ESC alle geluk, doordat een bal van Swift ’64 op de paal belandde. Vijf minuten voor tijd werd het alsnog gelijk 2-2. Maar ESC gaf zich niet gewonnen en voelde dat er meer in zat. In de 87e minuut bereikte een hoekschop van Max Lamberink op het hoofd van Joël Schenk, maar die bal wist het net niet te vinden. Door niet goed uitverdedigen van Swift ’64 kwam de bal voor de voeten van uitblinker Donny Mulder, die daar wel raad mee wist. Met een geplaatste bal schoot hij de Elburgers naar de overwinning 3-2.

Bron: elburgersc.nl