Derby ESC – DSV’61 eindigt in 0-1

6 mrt, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
Derby ESC – DSV’61 eindigt in 0-1 — elburgersc.nl

Onder prachtige zonnige omstandigheden vond de derby tussen ESC en DSV’61 plaats. In grote getale kwam het publiek af op deze wedstrijd. Aan het begin van de week was het nog maar de vraag of deze derby gespeeld kon worden, ESC had namelijk een groot aantal corona gevallen binnen de selectie. Helaas was niet iedereen op tijd hersteld en werd het puzzelen voor hoofdtrainer Siemen Lindeboom. Hierdoor kregen een aantal spelers uit de JO19-1 de kans zich te bewijzen. Zo stonden aan de aftrap de tweeling Jarralt en Merijn Boonen en Emre Sahan. Op de bank zaten onder andere, de andere helft van de tweeling Efe Sahan en Thomas Hoogers. Beiden kregen ze speelminuten in de tweede helft.

DSV’61 kwam naar Elburg in de wetenschap dat ze alle drie de wedstrijden van dit jaar voor de competitie gewonnen hadden. Het werd een wedstrijd zonder echte grote kansen. Het eerste doelpunt kwam in de 30e minuut ook letterlijk uit te lucht vallen. Martijn Smals van DSV’61 jaagde met een streep de bal in de kruising.

In de tweede helft bleef het aantal kansen spaarzaam. De 0-1 stand maakte de wedstrijd nog spannend. Uiteindelijk bleef deze stand na 90 minuten ook op het scorebord staan. Voor de DSV’61 betekende dit wederom een overwinning en gingen met drie punten in de tas richting Doornspijk.

Bron: elburgersc.nl