Logo — In Elburg

Nieuws

De nieuwe jeugdburgemeester van Elburg is gekozen

21 apr, 2022
elburg.nl logo elburg.nl
De nieuwe jeugdburgemeester van Elburg is gekozen — elburg.nl

Op dinsdag 19 april heeft een jury, onder leiding van burgemeester Jan Nathan Rozendaal, unaniem gekozen voor Joëlle van Renselaar als de nieuwe jeugdburgemeester. Joëlle zal op 27 april, tijdens Koningsdag, geïnstalleerd worden.

Advertentie
YouTap

Alle geïnteresseerde basisschoolkinderen uit groep 7 in de gemeente Elburg konden zich via een formulier aanmelden. In totaal hebben twaalf kinderen dit gedaan. Uit deze aanmeldingen heeft de jury drie kandidaten geselecteerd. Deze drie kandidaten hebben zich gepresenteerd in de tweede ronde. De jury was onder de indruk van hun enthousiasme en heeft na wat wikken en wegen gekozen voor Joëlle. Woorden die vanuit de jury over haar genoemd werden, zijn: spontaan, creatief, positief, maatschappelijk betrokken, puur en enthousiast.

Op 27 april zal Josefien Camminga het stokje overdragen aan Joëlle. Het zittingsjaar van een jeugdburgemeester is van Koningsdag tot Koningsdag. Volgend jaar vindt er een nieuwe verkiezing plaats. De jury wil Josefien alvast bedanken voor haar inzet en wenst Joëlle veel succes!

Bron: elburg.nl