Logo — In Elburg

Nieuws

Cold Cup voetbaltoernooi vrouwen 30+ en 80’s & 90’s party

19 jan, 2024
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
Cold Cup voetbaltoernooi vrouwen 30+ en 80’s & 90’s party — elburgersc.nl

Vrijdagavond en zaterdag stond het Burgemeester Bode Sportpark in Elburg in het teken het meiden-en vrouwenvoetbal. Die dagen vond namelijk het Cold Cup toernooi plaats, een voorbereidingstoernooi voor de tweede seizoenshelft. De Cold Cup deed haar naam eer aan, het was een paar graden boven het vriespunt en de motregen die dikwijls naar beneden kwam maakte het niet aangenamer op het veld en langs de lijn.

Advertentie
Tabernakel Tenten

De vrijdagavond was tijdens de Cold Cup ingeruimd voor het vrouwenvoetbal 30+ teams. In totaal 16 teams streden in vier poules van elk vier teams voor de hoogste plaatsen. Hierna speelden alle teams nog een wedstrijd in de tussenronde, gevolgd door een uiteindelijke finale. De finale werd gespeeld door sv HTC VR30+1 en VSCO ’61 VR30+1. Na de reguliere speeltijd was de eindstand 1-1, strafschoppen moesten de beslissing brengen. Deze werden door de vrouwen uit Zwolle net iets beter genomen en daardoor werd sv HTC VR30+1 winnaar van de Cold Cup in deze categorie. Op de derde plaats eindigde VCHW VR25+. De vrouwen van ESC VR30+1 werden net geen winnaar in de poule. In de tussenronde werd jammer genoeg met 1-0 verloren van vv Kampen VR30+2. Na afloop was er naast de prijsuitreiking, een 80’s & 90’s party georganiseerd met muziek van Padde-Producties in de kantine. Het werd nog een groot en gezellig feest werd.

Daarnaast was er dit jaar speciale aandacht voor de uitdaging van de zussen Nap, speelsters van ESC VR1.  Zij gaan op 6 juni 2024 de Alpe D’HuZes beklimmen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Helaas hebben zij hun vader verloren aan de gevolgen van deze verschrikkelijke ziekte.

Bron: elburgersc.nl