Nieuws

Bouw 32 appartementen aan de Wimpel in Elburg

30 mrt, 2022
elburg.nl logo elburg.nl
Bouw 32 appartementen aan de Wimpel in Elburg — elburg.nl

Eind vorig jaar heeft de gemeente de Vrijheidsschool aan de Wimpel 6 verkocht aan ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling BV om op deze locatie 32 sociale huurappartementen te bouwen. Het schetsontwerp is donderdag 17 maart aan de omwonenden gepresenteerd. Tijdens een inloopbijeenkomst werd informatie gegeven over het ontwerp, wat voor woningen er komen en hoe de vervolgstappen en planning eruit zien.

Advertentie

De ontwikkeling bestaat uit de sloop van het bestaande schoolgebouw en de bouw van een appartementengebouw. In totaal bestaat het complex uit 32 appartementen, verdeeld over 3 verdiepingen. Op de begane grond worden 8 appartementen gerealiseerd, op de 1e en 2e verdieping allebei 12 appartementen. Naast de appartementen worden op de begane grond ook inpandige bergingen gerealiseerd. De appartementen zullen binnen het sociale segment worden verhuurd door de woningbouwvereniging.

Het gebouw bestaat uit twee aaneengesloten delen met een alzijdige oriëntatie op de omgeving. Via de Wimpel is het appartementencomplex met de auto te bereiken. Hier is aan de westzijde van het plangebied een parkeerplaats voorzien, evenals twee rijen parkeervakken ten zuiden van het appartementencomplex langs De Wimpel. Via de parkeerlus aan de noordzijde is een pad voor fietsers en voetgangers. Voor meer sfeerbeelden en situatieschets van de omgeving kijk op www.elburg.nl/dewimpel.

Bron: elburg.nl