Nieuws

Blaauw Perioverf Elburg B.V. verlengt als Hoofdsponsor

21 okt, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
Blaauw Perioverf Elburg B.V. verlengt als Hoofdsponsor — elburgersc.nl

Blaauw Perioverf Elburg B.V.  is een nieuwe sponsorovereenkomst overeengekomen met ESC als hoofdsponsor. Het bedrijf is al jaren trouwe hoofdsponsor van ESC. Daar mogen wij als club alleen maar trots op zijn. De overeenkomst werd getekend door Ton van Wezep (Blaauw Perioverf Elburg B.V. ) en Danny Rorije (Elburger Sportclub). Als dank van waardering ontving Ton een bos bloemen.

Advertentie

Blaauw Perioverf Elburg B.V. speelt al 5 generaties een (verf)rol in Elburg. Het begint allemaal in 1862. Ruim 150 jaar geleden start Antony (Toon) van Wezep als schilder bij schildersbedrijf Hengeveld. Uit de gemeentelijke archieven blijkt dat zijn zoon (wederom een Antony) hetzelfde doet in 1934. Op 1 januari 1971 is het schildersbedrijf Gebr. Van Wezep overgedragen aan de volgende generatie. Henk Blaauw startte in de jaren 70 zijn schildersbedrijf. Jaren later werd het bedrijf samengevoegd met een oud Zwols bedrijf, genaamd Perioverf. Deze naam is afgeleid van het sinds die tijd nogal gepromote periodiek onderhoud aan de buitengevels. Sinds 2009 is Goos van Wezep de nieuwe eigenaar en is het bedrijf uitgegroeid tot een middelgroot schilders- en onderhoudsbedrijf, dat is gevestigd in het voormalige pand van A. Vogel op het industrieterrein Robbertsmaten. Ook Goos’ zoon Ton van Wezep is actief in het bedrijf. Dit is al de vijfde generatie uit het geslacht Van Wezep.

Blaauw Perioverf Elburg B.V. verricht al decennia lang verschillende soorten schilder- en onderhoudswerk voor particulieren woningen, overheidsgebouwen, woningstichtingen, horeca complexen en scholen.

Ook is Blaauw Perioverf Elburg B.V. gespecialiseerd in periodiek en/of preventief onderhoud, timmerwerk, herstellen van houtrot, gevelreiniging, glasschade- en service, betonvloeren en reparaties. Weinig schildersbedrijven in Nederland kunnen zorgdragen voor betonreparatie. Blaauw Perioverf Elburg B.V. kan dat wel! Sterker nog: zij leggen compleet nieuwe vloeren, brengen coatings aan en leggen speciale design vloeren. Al met al levert Blaauw Perioverf Elburg B.V. met de ruim 35 vakmensen, verschillende specialismen van hoge kwaliteit. Het schilders- en glasbedrijf is gecertificeerd volgens VCA norm 2017/6.0 Ook zijn zij opgenomen door Monumentenwacht in het register Kennis & Kunde van de Provincie Gelderland.

Spuitwerk
Blaauw Perioverf Elburg. B.V. is naast schilderwerken ook gespecialiseerd in spuitwerk. Sinds 1 juli jl. is Spuiterij Elburg van start gegaan. Bij Spuiterij Elburg kunt u terecht voor divers spuitwerk, straalwerk en poedercoating. Inmiddels is de spuiterij uitgebreid met een nieuwe spuithal van 20 bij 11 meter en biedt zo de mogelijkheid om ook grote objecten als containers, boten, trailers, aanhangers en landbouwmachines te spuiten. Naast de mogelijkheid om te spuiten in de nieuwe spuithal, is er spuitwerk op locatie mogelijk!

Stralen
Naast de nieuwe spuithal beschikt Spuiterij Elburg over een nieuwe straalhal. Stralen is een manier om vuil, corrosie, oude verflagen etc. te verwijderen. Gestraalde objecten bieden vervolgens een perfecte hechting voor nieuwe laklagen en/of coatings. De nieuwe straalhal heeft een formaat van 20 bij 11 meter en biedt zo de mogelijkheid grote objecten als boten en containers te stralen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om meubels, velgen en andere (kleinere) materialen te stralen.

Poedercoaten
Onlangs is ook de nieuwe poedercoatstraat in gebruik genomen. Poedercoaten is een proces waarbij materialen van metaal en aluminium worden voorzien van een beschermlaag. Een
aantal voordelen van poedercoating zijn: bescherming tegen weersinvloeden, langere levensduur en het is kras- en stootvast.

Wilt u meer informatie over Blaauw Perioverf Elburg B.V. of Spuiterij Elburg? Hieronder vindt u de contactgegevens:

Blaauw Perioverf Elburg B.V.
Industriestraat 5
8081 HH ELBURG

T: 0525-682115
E: [email protected]
W: www.blaauw-perioverf.nl

Spuiterij Elburg
Industriestraat 7
8081 HH ELBURG

T: 0525-216022
E: [email protected]
W: www.spuiterijelburg.nl

Bron: elburgersc.nl