Nieuws

Arent thoe Boecop organiseert de PLUS-quiz

22 mrt, 2022
arentthoeboecop.nl logo arentthoeboecop.nl
Arent thoe Boecop organiseert de PLUS-quiz — arentthoeboecop.nl

Na het grote succes van het historische plaatjesalbum heeft de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop het plan bedacht om een aantrekkelijke quiz te organiseren. Vanaf 4 oktober tot 31 december 2021 konden bij supermarkt Plus De Vrijheid nostalgische plaatjes van Elburg en Oostendorp worden gespaard. Uiteindelijk werden ongeveer 6.000 albums verspreid, die vervolgens door de klanten konden worden volgeplakt. Het werd een rage onder de bevolking van Elburg, waarbij volop onderling plaatjes werden geruild.

Advertentie

Op woensdagavond 6 april zal er in de aula van het Nuborgh College Lambert Franckens (Lange Wijden 50) een leuke kennisquiz over de inhoud van het plaatjesalbum worden georganiseerd. Deze avond is voor jong en oud toegankelijk. Om organisatorische redenen is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 60 personen.

De aanmelding verloopt via inschrijving vanaf 22 maart

Het is aan te bevelen de inhoud van het plaatjesalbum goed te bestuderen. De geschiedenis van Elburg is in het album samengevat. De vragen zullen betrekking hebben op de teksten uit het album. Er worden drie rondes gespeeld met elk 20 vragen.

De presentatie van deze avond is in handen van Pauline van Zweden, voorzitter van Arent thoe Boecop.

Directeur Gerrit Knikker van supermarkt Plus De Vrijheid stelt voor deze avond aantrekkelijke prijzen beschikbaar.

De avond begint om 19.30 uur. Voor eventuele inlichtingen kan contact worden gezocht met Pauline van Zweden ([email protected]) of Willem van Norel ([email protected]).

Bron: arentthoeboecop.nl