Nieuws

Algemeen Belang bezoekt opnieuw bedrijven in gemeente Elburg

13 mei, 2024
algemeenbelangelburg.nl logo algemeenbelangelburg.nl
Algemeen Belang bezoekt opnieuw bedrijven in gemeente Elburg — algemeenbelangelburg.nl

Elburg – Algemeen Belang Elburg hield recent opnieuw een bedrijvendag. Fractie en bestuur gingen op bezoek bij meerdere bedrijven, stichtingen en instellingen binnen onze gemeente.

Advertentie

Bouwcenter Concordia

De dag werd begonnen bij bouwcenter Concordia. Het nieuwe pand van dit bedrijf is als eerste nieuwe pand opgeleverd op Broeklanden twee, het nieuwste bedrijventerrein in de gemeente Elburg. Iedere vakman kan bij dit bedrijf terecht voor alle bouw en verbouw materialen. Tijdens het werkbezoek is het bouwcenter en het drive-trough concept bekeken. Ook de nieuwe gemeentewerf en de milieustraat kwamen ter sprake. De fractie kijkt terug op een goed gesprek. Mooi om te horen dat dit bedrijf in dit nieuwe pand extra mogelijkheden heeft gecreëerd om een bredere klantengroep aan te spreken en verder door te groeien.

De Voord

Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan Het Baken, locatie De Voord. Daar hebben we gesproken over het nieuwe ‘open deuren beleid’. Op steeds meer locaties van Het Baken zijn de binnendeuren van slot of staan ze open. Dat betekent dat bewoners maar ook bezoekers nu gemakkelijker en zelfstandiger in en uit kunnen lopen en kunnen gaan en staan waar ze willen. Waar ze voorheen misschien een code moesten intoetsen, de zorgmedewerkers moesten vragen of een sleutelpas moesten gebruiken. Ook werd er gekeken naar de nieuwbouwplannen van de Voord. De bestemmingsplanwijziging wordt behandeld in de raadsvergadering van mei.

EVV

‘s Middags stond een gesprek met het nieuwe bestuur van de Elburger Volleybalvereniging (EVV) op de planning. Er werd gesproken met de nieuwe voorzitter Maria van den Pol, die in september het stokje van Bertus Wijnne overnam, en secretaris Koos Held. De bestuursleden vertelden over de stand van de vereniging en het aantal teams door de jaren heen. Ook werd teruggeblikt op de Coronaperiode, waarin het aantal jeugdleden fors terugliep. Gelukkig is dit aantal ondertussen weer op het normale niveau. Ook de lang gekoesterde wens van EVV om als totale vereniging op één locatie te kunnen spelen kwam ter sprake. De AB-fractie diende hiervoor in september 2023 een motie in, welke nu ter uitvoering bij het college ligt. Het was goed om vanuit het EVV-bestuur te horen hoe EVV de uitvoering van deze motie door het college heeft ervaren. De Algemeen Belang fractie zal op korte termijn opnieuw schriftelijke vragen over dit onderwerp aan het college stellen en blijft dit onderwerp op de voet volgen.

Orgelmuseum

De bedrijvendag werd afgesloten bij één van de vele musea die Elburg rijk is: Het Nationale Orgelmuseum in de vesting. Het museum is het enige museum in Nederland dat gewijd is aan het historische pijporgel. Met het bestuur van het museum is gesproken over de subsidieverordening van de gemeente en de historie van het museum. Ook kreeg de fractie een rondleiding van de gepassioneerde vrijwilligers van het museum. Een aanrader om eens te bezoeken!

Wilt u het bestuur en de fractie van Algemeen Belang ook eens op bezoek bij uw bedrijf of vereniging? Neem dan gerust contact op met een van onze bestuurs- of fractieleden.

Bron: algemeenbelangelburg.nl